Idei pentru un mic dejun consistent. Alimente recomandate de nutriționiști
Astăzi există tot mai multe idei de mic dejun consistent pentru a încărca corpul cu energie pentru toată ziua. Este bine să știi că 25-30% din caloriile zilnice trebuie consumate în timpul mesei de dimineață. Obținând o cantitate suficientă de carbohidrați dimineața, o persoană stabilizează nivelul zahărului din sânge, ceea ce ajută la reglarea poftei de mâncare.
Nutriționiștii din SUA au demonstrat că cei care iau micul dejun în fiecare zi au o treime mai puține șanse de a deveni obezi. Mesele de dimineață sunt incredibil de importante pentru creier deoarece nivelul de glucoză este restabilit. Prin urmare, școlarii și persoanele cu activitate cerebrală ridicată trebuie să ia obligatoriu micul dejun în fiecare dimineață.
Idei mic dejun consistent. La ce oră este bine să iei prima masă?
Desigur, această întrebare depinde de caracteristicile individuale și de programul de viață. În modul standard de studiu sau muncă, prima masă poate fi luată în perioada de la 7:00 la 9:00. Micul dejun este cel mai bine de luat la 20-30 de minute după trezire. Ideal, înainte de micul dejun, faceți exerciții ușoare sau gimnastică. De asemenea, nutriționiștii recomandă să bei un pahar cu apă la temperatura camerei pe stomacul gol, astfel încât sistemele digestiv și endocrin se vor pregăti pentru prima masă.
Foarte des există cazuri în care organismul nu simte foame dimineața și o persoană nu ia micul dejun sau este limitată la un minim simbolic. Trebuie să lupți împotriva acestui lucru, este important să introduci acest obicei util în programul tău. După două săptămâni, organismul însuși va cere să fie hrănit dimineața.
Pentru a ajuta organismul să înceapă cu ușurință o nouă zi este bine să ai mai multe idei de mic dejun consistent. Printre cele mai recomandate produse pentru un mic dejun sănătos sunt terciurile, hrișca, fulgii de ovăz, orzul, meiul. Aceste alimente sunt considerate a fi cele mai utile alegeri pentru un mic dejun perfect.
Terciurile trebui să fie gătite în apă sau lapte, dar fără zahăr. Terciurile conțin o cantitate mare de carbohidrați utili, lenți, care saturează rapid stomacul și ajută persoana să nu simtă foamea mult timp.
Ce să mănânci dimineața? Alimente sugerate de specialiști
Pentru un mic dejun sănătos este bine să consumi dimineața 2 ouă. Recomandate sunt și orice alt fel de mâncare pregătit din ele, precum omletă sau ouă prăjite. Ouăle conțin multe vitamine și minerale utile pentru organism.
Muesli sunt la fel o idei foarte bună pentru un mic dejun sănătos. Cele cumpărate din magazin conțin mult zahăr, așa că este mai bine să-l gătiți singur. Pentru a pregăti muesli coaceți fulgi de ovăz, fructe confiate, nuci la cuptor, adăugând puțină miere. Este mai bine să folosiți și iaurt sau lapte cu conținut scăzut de grăsimi pentru un gust mai deosebit.
Printre cele mai ușoare idei de mic dejun consistent se numără pâine integrală cu cașcaval. Orice sandvișuri pe bază de pâine integrală fără adaos de sosuri și maioneză sunt binevenite. De exemplu, această pâine poate fi consumată cu brânză, pește roșu sărat sau șuncă de curcan. Produsele lactate sunt la fel o opțiune perfectă pentru un mic dejun sănătos. Acestea oferă organismului o mulțime de nutrienți, vitamina D, potasiu și calciu. Când urmați o dietă, este mai bine să acordați preferință celor cu conținut scăzut de grăsimi.