Idei de mâncare felul doi: Cele mai inedite rețete

de: BZI.ro
15:40, 21 ian. 2022

De când suntem mici, am fost învățați că cele 3 mese ale zilei sunt cele mai importante. Astfel, gospodinele caută mereu cele mai bune idei de mâncare felul doi ca să îi surprindă pe cei dragi de fiecare dată.

Bunicii noștri obișnuiau să spună că la micul dejun trebuie să mâncăm ca un rege, la prânz ca un prinţ şi la cină ca un cerşetor. Ne-am gândit mereu, oare ce înseamnă acest lucru? Ei bine, micul dejun trebuie să fie hrănitoare, prânzul bogat, iar cina moderată.

Cum se prepară cele mai delicioase idei de mâncare felul doi

Ce să mai gătesc azi? Această întrebare se află în fiecare zi pe buzele oricărei casnice, mai ales când rămâne în pană de idei și nu găsește în niciun loc puțină inspirație.

Prânzul ideal ar trebui să fie alcătuit din anumite alimente care oferă energie organismului. În felul acesta, vei fi mult mai productiv şi seara vei mânca mai puţin, ceea ce este recomandat. Orezul reușește să îți dea energia de care ai nevoie ca să-ţi îndeplinești sarcinile zilnice de după prânz.

Totodată, supele şi ciorbele sunt excepționale pentru masa de prânz, dat fiind faptul că ele sunt bogate în substanţe nutritive şi sărace în calorii. Anumite studii arată că un nivel ridicat de acizi graşi Omega-3 împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Acizii de acest fel se găsesc în macrou și hering. Din moment ce proteinele dau senzaţia de suficiență, se poate mânca la prânz şi carne, în special preparată la cuptor sau poate chiar fiartă.

Puiul cu smântână

Pentru această rețetă, avem nevoie de aproximativ 700 grame de carne de pui, o ceapă mare, 3-4 linguri de smântână, ulei, sare, piper, condimente, ciuperci și mărar.

Pieptul trebuie tăiat bucățele și prăjit în tigaie cu ulei. În timp ce puiul se prăjește, ceapa trebuie să fie tocată mărunt și adăugată în tigaie, amestecând puțin.

Asezonăm cu sare, piper și puțin Delikat, dacă vrem și apoi se mai lasă puțin să se călească și ceapa

Următorul pas este turnarea a două pahare de apă cât să acopere carnea. Se lasă să fiarbă la un foc potrivit timp de 30 de minute, după care amestecarea smântânii în sosul din tigaie. Se lasă să scadă timp de 10 minute și la urmă, adăugarea mărarului. După preferință, se pot adăuga și câteva ciuperci din conservă în sos.

Această rețetă poate fi servită cu salată de roșii, ardei și castraveți.

Puiul cu smântână este o rețetă extrem de cunoscută și apreciată

Tocăniță de mazăre cu mărar

Pentru a prepara această rețetă, avem nevoie de 1 kg de mazăre, 2 bucăți de ceapă mare, 1 lingură de bullion, 2 linguri de ulei, 1 legătură mărar, zahăr, sare și piper.

Ceapa se curăță, apoi se taie mărunt și se căleste cu ulei într-o cratiță. Se adaugă mazărea și apa cât să acopere, apoi se lasă la fier la foc mediu. După ce mazărea a fiert se adaugă bulion, puțin zahăr, sare și piper după gust.

Mai lăsăm puțin să fiarbă și după aceea o luăm de pe foc. În final, adăugăm mărarul tocat mărut. După preferință și dacă doriți să aveți parte de un gust mai intens, puteți adăuga și un piept de pui pe care l-ați tăiat în cubulețe și adăugat în același timp cu ceapa. Se servește cu un pahar de vin roșu.

Tocănița de mazăre, o mâncare sănătoasa cu legume, pe care cu siguranță, nu o refuză nimeni

Pilaf de orez cu ciuperci

Pentru această rețetă, avem nevoie de 250 grame de orez, 60 ml. ulei, 700 grame de ciuperci, 1 ceapă de mărime medie, 1 cățel de usturoi, 40 grame de țelină, 1 morcov de mărime medie, 1 ardei roșu mic, 600 ml de apă sau supă de zarzavaturi, un pătrunjel verde tocat, o foaie de dafin, sare și piper.

Pentru început, trebuie să ștergeți ciupercile bine și să le tăieți în sferturi sau jumătăți, depinde cât de mari sunt. Ceapa se curăța și ea și se spală bine, se toacă mărunt, la fel procedându-se și cu usturoiul. Dacă alegeți să folosiți și ardeiul, se taie și el mărunt.

Țelina și morcovul se curăță de coajă și după ce se spală bine, se dau prin răzătoare. Următorul pas este adăugarea orezului într-o sită și spălarea lui sub jet de apă rece.

Pilaful cu ciuperci va aduce in fiecare zi bucurie tuturor

Într-o cratiță pusă la foc mediu, adăugați ciupercile și le sotați fără să puneți sare. După acest proces, care dureaza 5 minute, ele trebuie scoase moi din tigaie și acoperite într-un castron.

În cratița pe care am folosit-o pentru a sota ciupercile, adăugați restul de ulei și puneți ceapa, usturoiul, morcovul și ardeiul. Presărați un praf de sare și căliți la foc mediu până se înmoaie ceapa. După finalizarea acestui pas, adăugați orezul și îl căliți odată cu legumele, amestecând continuu.

Deasupra orezului se adaugă apa sau supa rece de zarzavaturi. Asezonați cu sare, foaie de dafin și se mărește focul. După ce începe să clocotească, reduceți focul la minim și acoperiți cratița cu capacul. În final, se adaugă în cratiță și ciupercile. Se amestecă ușor și se acoperă cratița din nou, gătind totul, orez și ciuperci încă puțin.

Se oprește focul după 10 minute din momentul în care apa a început să fiarbă. Pilaful se condimentează cu sare și piper după gust, apoi se acoperă cu capacul și se lasă să stea câteva minute înainte de servire. În acest timp, orezul va absorbi lichidul din cratiță.

Pilaful cu ciuperci este o mâncare de împărțit cu familia, colorată și gustoasă