Idei amenajare bucătării mici și înguste. Cum să amplasezi corect mobilierul pentru a crea un spațiu confortabil

de: BZI.ro
15:38, 16 aug. 2022

Tot mai multe persoane caută idei de amenajare a bucătării mici și înguste deoarece a decora un spațiu mic este proces complex și responsabil. Spațiul trebuie proiectat în așa fel încât să fie atât funcțional, cât și armonios. Cea mai rațională opțiune, ținând cont de particularitățile spațiilor înguste, ar fi o bucătărie personalizată, proiectată independent sau folosind sfatul profesioniștilor.

Bucătăriile din casele tipice prezintă adesea o configurație disproporționată. În aceste condiții, proprietarul apartamentului va trebui să încerce să planifice un design convenabil și funcțional al spațiului bucătăriei, astfel încât setul să se potrivească și să existe un loc pentru a aduna familia seara. Cu toate acestea, în bucătăriile înguste puteți crea un mediu confortabil.

Este de preferat să instalați mai multe surse de lumină în cameră

Idei amenajare bucătării mici și înguste. Opțiuni de aspect

Pentru a obține o bucătărie armonioasă poți opta pentru una cu un aspect liniar. Mobilierul este amplasat astfel încât aragazul și frigiderul să fie situate pe părțile opuse ale chiuvetei de-a lungul unui perete lung. Spațiul liber este folosit pentru amenajarea zonei de luat masa.

De asemenea, poți folosi la maxim colțul spațiului astfel încât mobilierul să  fie amplasat de-a lungul pereților adiacenți, pervazul este aranjat ca o continuare a blatului, mărind astfel zona de lucru. Nișa rezultată poate fi folosită ca masă.

Decorarea ușoară a pereților, cum ar fi tapetul sau vopseaua, extinde vizual camera

Armonios se privește și bucătăria cu un aspect pe două rânduri. Mobilierul și spațiul de lucru sunt amplasate de-a lungul pereților paraleli. Zona de luat masa este situată lângă fereastră sau într-o altă cameră. Puteți instala o masă pliabilă îngustă sau o tejghea de bar.

Foarte interesantă este bucătăria în  formă de U. Mobilierul este aranjat după regula triunghiului, adică aragazul, chiuveta și suprafața de lucru trebuie să fie una lângă alta, alcătuind cele trei vârfuri ale triunghiului. Zona de luat masa, de regulă, este plasată într-o altă cameră sau la marginea bucătăriei și a sufrageriei.

Pereți, podele și iluminat. Pentru ce design și decor să optezi în bucătăria ta

Decorarea ușoară a pereților, cum ar fi tapetul sau vopseaua, extinde vizual camera. Fotografiile de fundal cu o imagine panoramică creează o perspectivă liniară și, de asemenea, extind spațiul. Pentru finisarea podelei, puteți folosi orice strat de acoperire.

Pentru a lărgi vizual spațiul faianța trebuie așezată de preferință cu o latură îngustă pe un perete lung, gresia în diagonală. Culoarea întunecată a acoperirii va face camera mai înaltă vizual, podelele luminoase, repetând culoarea principală a mobilierului, vor adăuga lumină.

Este de preferat să instalați mai multe surse de lumină în cameră. Un candelabru poate fi amplasat deasupra zonei de luat masa, pe când spoturile decorează zona de lucru. Jaluzelele și draperiile luminoase vor ajuta la păstrarea luminii naturale prin fereastră.

Pentru a obține o bucătărie armonioasă poți opta pentru una cu un aspect liniar

Stilul scandinav sau minimalist se va potrivi armonios în interiorul unei bucătării înguste. Aceste direcții se disting prin simplitate. Finisajele și mobilierul pot fi decorate în culori deschise, adăugând pete luminoase sub formă de scaune, ustensile de bucătărie, plante.

Specialiștii oferă foarte multe idei de amenajare a bucătării mici și înguste. Însă, cel mai practic sfat este să instalezi rafturi deschise. Acestea vor crește vizual spațiul. Iar dulapurile de sub tavan pot deveni depozite încăpătoare. Mobilierul reflectorizant lucios și suprafețele de tavan vor mări, de asemenea, vizual spațiul. Modelele și liniile orizontale vor ajuta vizual la a face spațiul mai larg, în timp ce cele verticale îl vor face mai înalt.

Armonios se privește și bucătăria cu un aspect pe două rânduri