Iată de ce egiptenii numeau aloe vera „planta nemuririi”!
Înainte de a începe să citiţi acest articol, aş vrea să vă adresez o intrebare- aveţi aloe vera în casă? Fie ca o aveţi sau nu în casă, cu siguranţă printre dumneavoastră se număra persoane care nu ştiu exact la ce foloseşte această plantă. Cunoscută şi sub numele de Aloe Barbadensis, această plantă a fost utilizată în lumea întreagă, de mii de ani. Recent s-a descoperit faptul că deţinea un loc sacru, în Egipt, Grecia şi Roma.
De asemenea, are o istorie medicală destul de riguroasă în Africa de Sud, America Latină şi Insulele Caraibe. Un grup de cercetători din cadrul Universităţii Maryland Medical Center, susţine faptul că Aloe Vera era un medicament prescris în Statele Unite, în perioada secolelor VII şi IX.
Beneficiile Aloei
Această plantă este un remediu foarte bun atunci când vine vorba de boli ale cavităţii bucale, osteoartrita, colita, febră, astm, etc. Aloe Vera este considerată a fi o plantă excelentă şi în tratamentele cosmetice, gelul ei fiind adesea aplicat pe piele pentru a îndepărta sebumul în exces sau pentru a vindeca arsurile, muşcăturile ori tăieturile. Acţionează asemeni unui analgezic şi luptă cu inflamaţiile sau alergiile. Medicii sunt de părere că toate astea sunt posibile datorită compuşilor imuno-stimulatori precum glicoproteinele sau polizaharidele. Glicoproteinele reduc durerea şi inflamaţia iar polizaharidele refac ţesutul.
Foarte multe studii au arătat faptul că aloe vera poate trata arsurile mult mai bine decât o face medicamentaţia convenţională. Puteţi folosi această plantă şi pentru tratarea altor afecţiuni precum: constipaţia, psoriazis, cancer, infecţiile tractului respirator, colesterol, etc.
Cum trebuie preparat şi utilizat gelul din aloe vera
Aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
Un tocător curat
Un cuţit fin şi ascuţit
O plantă Aloe Vera
O farfurie curată
Un prosop curat
Un borcan steril din sticlă
Suc proaspăt de lămâie
Un blender
Mod de preparare:
Spălaţi-vă bine mâinile, după care tăiaţi cea mai groasă şi mai suculenta frunza a plantei.
Notă: trebuie să aibă cel puţin 10-15 cm.
Spălaţi frunza şi lasti-o să se usuce într-o poziţie de 45°.
Lăsaţi frunza timp de 15 minute, după care o puteţi pune pe tocător şi îndepărtaţi marginile ascuţite. Tăiaţi apoi frunza cu grijă, astfel încât să pierdeţi cât mai puţin gel. Trebuie să tăiaţi până când toată partea verde a fost îndepărtată.
Porţionaţi în cubuleţe gelul şi aşezaţi-l în borcan. Puneţi lămâia peste, pentru a face că gelul să reziste cât mai mult.
Notă: Puteţi transfera amestecul obţinut, în blender pentru a mixa cât mai bine totul. Puteţi ţine gelul în frigider timp de 1 săptămâna.
Mod de folosire:
Uz medicinal: luaţi 30 ml, de trei ori pe zi, însă nu înainte de a cere părerea unui medic.
Uz topic: curăţaţi frunza şi puneţi gelul direct pe rană. Repetaţi procedura până când rana este vindecată.
Cu siguranţă trebuie să încercaţi această reţetă şi să profitaţi cât mai mult de beneficiile acestei plante. Doar aşa veţi putea vedea de ce egiptenii o numeau planta nemuririi.