Iată cum să faci o rețetă simplă de clătite americane! Desertul delicios din filmele americane!
Clătitele americane au la bază o rețetă extrem de simplă și conține ingrediente obișnuite, numai că gramajul acestora trebuie să fie bine respectat astfel încât aceste clătite să iasă perfecte și pufoase. Mai mult de atât, le poţi combină cu fructe, gemuri şi tot felul de arome.
Clătite americane, pancakes sau clătite pufoase, fiecare dintre noi le cunoaşte, probabil, sub una dintre denumirile acestea. Sunt delicioase şi pot fi pregătite atât pentru micul dejun, ca desert sau pentru un brunch de weekend cu familia ori prietenii.
Cum să faci o rețetă simplă de clătite americane
Clătitele americane sau clătitele pufoase sunt desertul nelipsit din filmele americane. Este un dulce care se prepară uşor şi are un gust deosebit, în combinaţie cu diverse toppinguri.
Spre deosebire de clătitele clasice, clătitele americane au o consistenţă mai pufoasă, au un blat mai gros şi sunt mult mai sănătoase pentru că nu se prepară în ulei, aşa cum se întâmplă cu desertul clasic. Din acest motiv, pot fi un desert pe care îl puteţi prepara acasă, într-o duminică, împreună cu cei mici, care nu riscă să fie stropiţi cu ulei fierbinte din tigaie.
Clătitele americane se pregătesc fără ulei în tigaie şi chiar dacă există tentaţia de a unge recipientul cu puţin unt este bine să evităm acest lucru pentru că acestea au deja grăsime în compoziţie. În plus, avem foarte multe variante de tigăi pe piaţă, special pentru clătite, însă la fel de bune sunt şi cele din teflon.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 200 g făină; 3 buc albușuri; 250 g lapte bătut; 3 buc gălbenușuri; 100 g unt topit; 60 g zahăr; 1 linguriță praf de copt; 1 linguriță bicarbonat de sodiu; 1 lingură extract de vanilie și 1/2 linguriță sare.
Mod de preparare
Prima dată se cerne făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul, apoi se amestecă laptele bătut cu zahărul, gălbenușurile, extractul de vanilie și untul topit. Se adaugă amestecul de lapte bătut peste făina cernută împreună cu praful de copt și bicarbonat.
Amestecă bine și asigură-te că nu vei avea cocoloașe. Bate albușurile cu sarea la viteză mică pentru câteva secunde după care mărește viteza treptat până când vei obține o spumă fermă.
Se adaugă treptat spuna de albușuri, cam câte două linguri deodată, apoi se încorporează spuna în aluat cu ajutorul unui tel. Pune o tigaie antiaderentă la foc mediu, iar când aceasta este încinsă pune din aluatul de clătite cu un polonic mic sau cu o lingură de înghețată.
Lasă clătita la foc pentru aproximativ 2 minute, apoi întoarce clătita și las-o până când se va rumeni și pe aceată parte. Scoate clătita americană pe o farfurie și procedează la fel și cu celelalte. Aceste clătite pufoase și moi se fac fără ulei. Asta dacă vei folosi o tigaie antiaderentă, în caz contrar, va trebui să ungi tigaia cu puțin ulei.
Din cantitățile menționate vei obține 15 clătite americane, asta în cazul în care porționezi compoziția cu ajutorul unui polonic mic sau a unei linguri de înghețată. Această rețetă simplă de clătite americane se poate servi alături de unt și miere, sirop auriu sau sirop de arțar.