Iată cu cât a fost vândută o icoană în cadrul licitației caritabile organizate de către părintele Dan Damaschin: „S-au strâns undeva la 20 și ceva de mii de euro” – FOTO

de: Redacția BZI
02:00, 29 mai 2024

La Palatul Braunstein, a avut loc o expoziție de icoane cu vânzare, organizată de către părintele Dan Damaschin. O parte dintre lucrări au fost scoase la licitație, iar cel mai mare preț cu care s-a vândut o icoană a fost de 1.000 de euro. În total, s-au strâns aproximativ 25.000 de euro, bani care sunt redirecționați către Clinica Veronica, primul spital gratuit din România.

Iată cu cât a fost vândută o icoană în cadrul licitației caritabile organizate de către părintele Dan Damaschin

În perioada 17-27 mai 2024, Palatul Braunstein din Iași a găzduit cea de-a doua ediție a expoziției „Veronica – expoziție de icoane”. În total, au fost expuse 86 de icoane dăruite de talentați iconari. Din cele 86 de lucrări au fost vândute 56, iar cele 30 rămase au fost scoase la licitație luni, 27 mai 2024.

Părintele Dan Damaschin a transmis faptul că cel mai mult a fost oferită suma de 1.000 de euro pentru o icoană, iar în cadrul expoziției și al licitației s-au strâns aproximativ 25.000 de euro. Cu acești bani va fi dotată Clinica Veronica, primul spital social din România.

„Lucrările din cadrul expoziției au fost de vânzare, iar cele care au rămas au fost scoase la licitație. Din câte știu, cel mai mult s-a oferit 1.000 de euro pentru o icoană în cadrul licitației. S-au strâns aproximativ 25.000 de euro, bani cu care reușim să dotăm Clinica Veronica”, spune părintele Dan Damaschin.

Primul spital social din România s-a deschis în Iași

În data de 8 martie 2024, a avut loc un important eveniment. Primul spital social din România a fost inaugurat, iar Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat slujba de sfințire.

Amintim faptul că, la începutul anului 2023, părintele Dan Damaschin a cumpărat un hotel de 1 milion de euro, în zona Tudor Vladimirescu, pe care l-a transformat în spital caritabil. Spitalul poartă numele „Veronica”, după o mamă care a murit pentru că nu avea asigurare de sănătate.

Vor funcționa 27 de cabinete medicale în cadrul clinicii, respectiv un cabinet RMN, cabinet CT, punct de recoltare, sală de tratament Cardiologie, sală de tratament Obstetrică-Ginecologie, sală de intervenție Cardiologie, sală intervenție Obstetrică-Ginecologie, salon Cardiologie, salon Ginecologie, salon Obstetrică, trei cabinete de medicină de familie, sală tratament, cabinet consultații Cardiologie, cabinet Medicină Internă Nefrologie Pneumologie, cabinet Oncologie Recuperare Reumatologie, cabinet Diabetologie Dermatologie Gastroenterologie, radiologie dentară, două cabinete stomatologice și o sală de tratament, cabinet Oftalmologie, cabinet ORL, cabinet Chirurgie, cabinet sterilizare și cabinet consultație ginecologie. În clinică, există și o farmacie, un oficiu alimentar și o capelă.