Iată ce trebuie să faci când ai tensiunea mică. Cum combați hipotensiunea cu metode naturale?
Ce trebuie să faci când ai tensiunea mică? Dacă ai amețeli de fiecare dată când te ridici din pat sau de pe scaun sau ai adesea senzația că îți pierzi echilibrul atunci când te ridici în picioare, ei bine, este posibil să suferi de hipotensiune, dar medicul tău este cel în măsură să confirme acest lucru.
Când ai tensiunea arterială mică, cunoscută și sub denumirea de hipotensiune, este important să știi cum să acționezi pentru a-ți îmbunătăți starea de bine și pentru a reduce simptomele neplăcute. Există anumite măsuri pe care le poți lua rapid încă de la primele semne ale tensiunii mici.
Iată ce trebuie să faci când ai tensiunea mică
Dacă ai hipotensiune este bine să acorzi atenție în special următoarelor trei aspecte:
E foarte important să te hidratezi corect pentru că de multe ori, tensiunea mică apare atunci când suntem deshidratați. Așadar, bea suficiente lichide, în special apă, pentru a-ți menține hidratarea pe tot parcursul zilei.
Deshidratarea poate agrava tensiunea mică, deci este important să bei apă în mod regulat. În plus, evită consumul excesiv de cafea și alcool, deoarece acestea pot avea efecte diuretice și pot agrava starea de deshidratare dar pot fi și o cauză a cancerului pancreatic.
Alimentația este o altă cauză des întâlnită în cazul persoanelor care se confruntă cu hipotensiune. Este bine să consumi mese mici și dese pe parcursul zilei și să incluzi alimente bogate în carbohidrați complecși, proteine și grăsimi sănătoase.
Evită mesele copioase sau prea bogate în zahăr, deoarece acestea pot duce la fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate afecta tensiunea arterială. Nu uita, renunță la fumat dacă ai probleme cu tensiunea, nu consuma băuturi acidulate sau energizante bogate în zahăr rafinat, îndulcitori artificiali și alte substanțe care pot influența nivelul tensiunii arteriale.
Poți încerca și alte tehnici simple pentru a-ți crește rapid tensiunea arterială. Acestea includ ridicarea picioarelor timp de câteva minute, mișcarea lentă de ridicare din poziția culcat sau așezat, încrucișarea picioarelor în timp ce stai în șezut sau consumul moderat de sare.
Cum combați hipotensiunea cu metode naturale?
Problemele cu tensiunea arterială nu trebuie ignorate, mergi la medic și solicită ajutor pentru un diagnostic corect și un tratament adecvat. Tot medicul specialist îți poate oferi și sfaturi pentru un stil de viață echilibrat și sănătos.
O serie de metode naturale pot combate hipotensiunea fără să declanșeze reacții adverse, așa că e bine să ceri sfatul medicului legat de acestea.
În cazul scăderii bruște a tensiunii arteriale se poate bea un pahar cu apă în care se dizolvă ½ linguriță de sare. Sodiul din sare crește tensiunea arterială. Întrucât excesul de sare poate fi dăunător pentru sănătate, nu se recomandă folosirea abuzivă a acestui remediu.
Dacă suferi de hipotensiune e recomandat să consumi două cești de cafea pe zi. Cafeaua conține cofeină în cantități semnificative, iar aceasta poate crește temporar tensiunea arterială.
Dacă nu îți place cafeaua, poți bea un ceai de lemn dulce. Dacă ai diabet, acesta nu este recomandat din cauza valorilor glicemiei care pot varia.
Un alt tratament naturist pentru tensiune mică poate fi și ceaiul de lemn dulce. Acesta ajută organismul să crească ușor tensiunea arterială, așa că poate fi folosit pentru combaterea hipotensiunii.
Pentru a prepara un astfel de ceai, pune la fiert 250 ml apă, iar când dă în clocot, oprește focul și adaugă o linguriță de rădăcină mărunțită de lemn dulce. Lasă la infuzat 5 minute, apoi strecoară și bea.
Consumă cel mult o cană și jumătate de ceai de lemn dulce pe zi, înainte de masă, pentru a combate hipotensiunea și simptomele generate. E important să te întrebi ce trebuie să faci când ai tensiunea mică pentru a ști ce metode naturale sau medicamentoase există.