Iată ce subiecte au avut de rezolvat elevii ieşeni la simularea de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

de: BZI.ro
13:02, 26 ian. 2022

Inspectoratul Școlar Județean Iași a publicat baremele și subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la simularea de la cele mai importante examene: Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Barem simulare Evaluare Națională: Barem_simulare_EN_LRO_varianta_1

Subiecte simulare Evaluare Națională: Subiect_simulare_EN_LRO_var_1

Barem simulare Bacalaureat: Barem_simulare_BAC_real_LRO_varianta_1

Barem_simulare_BAC_umanist_LRO_varianta_1

Subiecte simulare Bacalaureat: Subiect_simulare_BAC_real_LRO_varianta_1

Subiect_simulare_BAC_umanist_LRO_varianta_1

Ce se urmărește prin simularea Evaluării Naționale și a probelor scrise ale examenul de Bacalaureat, la Iași

Prin aceste simulări sunt urmărite aspecte care să țină de familiarizarea elevilor cu rigorile examenului, dar și conștientizarea acestora privind pregătirea temeinică și importanța accesării unui traseu profesional de succes.

Dacă simularea realizată în anii anteriori, la nivel județean, a fost un reper major pentru fiecare generație de elevi, cu atât mai mult crește importanța sa pentru candidații din 2022, deoarece, în contextul pandemic actual, elevii aflați acum în clasele terminale au avut, în anii precedenți, numeroase perioade cu activități online sau la distanță. Astfel, este esențial, pentru pregătirea riguroasă a acestora, să fie identificate din timp eventualele lacune acumulate sau diferitele aspecte mai puțin înțelese sau aprofundate.

Simularea se va desfășura în condiții identice cu cele ale examenelor reale

Simularea se va desfășura în condiții identice cu cele ale examenelor reale, elevii se vor deprinde cu atmosfera de examen, cu supravegherea prin intermediul camerelor audio-video, cu încadrarea în timpul propus, cu redactarea subiectului pe foi-standard sau tip broșură, pentru cei aflați la finalul gimnaziului, cu documentele și instrumentele de lucru necesare.

Astfel, simularea are, în egală măsură, rolul de a asigura o pregătire psihologică tuturor candidaților, de a-și gestiona cât mai bine emoțiile, încât, la finalul anului școlar, rezultatele să fie cele dorite atât de viitorii absolvenți, cât și de familiile acestora sau de profesorii care au contribuit la pregătirea și îndrumarea lor. Subiectele, elaborate de comisii de lucru la nivel județean, vor respecta structura propusă de Ministerul Educației pentru acest an școlar și vor avea un nivel mediu de dificultate.