Iată câteva poze pentru a putea identifica bolile copilăriei
Pentru a face distincția între bolile copilăriei, pozele sunt cele mai indicate. Cu toate că afecțiunile sunt destul de ușoare, acestea pot prezenta complicații în cazul anumitor persoane.
Dacă cel mic a avut una dintre bolile menționate, nu trebuie să vă mai faceți griji. Acestea se fac o singură dată în viață.
Poze cu bolile copilăriei, cum le puteți deosebi
Majoritatea bolilor copilăriei se manifestă prin bubițe roșii, mâncărime și febră. Printre cele mai frecvente afecțiuni se numără varicela, rubeola, oreionul, rujeola și eritemul infecțios. Numită și „vărsat de vânt”, varicela este o afecțiune extrem de contagioasă. Aceasta durează de la 4 până la 7 zile. Boala se manifestă la persoanele nevaccinate sau la cele ce nu au contact virusul niciodată. Infecția se poate identifica după faptul că cel mic prezintă febră, o stare generală de rău și o erupție pruriginoasă. Rujeola sau pojarul se întâlnește de obicei la copiii de vârstă mică care sunt nevaccinați sau care nu au mai avut boala până acum. Aceasta se transmite pe cale aerogenă, în spațiile închise. Simptomele constau în faptul că cel mic are febră, tușește și nu are poftă de mâncare. La nivelul pielii veți observa o erupție maculopapulara. În cazul în care se administrează vaccinul în primele 72 de ore, boala poate fi prevenită.
Rubeola este cunoscută în mod special pentru erupțiile roșii de la nivelul pielii. De obicei este o boală ușoară, iar până la 50 la sută dintre pacienți pot fi asimptomatici. O altă afecțiune întâlnită în copilărie este oreionul. Aceasta afectează cu precădere glandele salivare și poate provoca umflarea lor. Boala se manifestă prin durere de cap, stare generală de rău, anorexie și mialgii. Eritemul infecțios este cauzat de virusul parvovirus uman B19. Se poate manifesta la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani. Afecțiunea se transmite pe cale aerogenă sau prin contactul cu sângele persoanei infectate. Simptomele sale cuprind febră, oboseală, o erupție dantelată pe membre și trunchi și o înroșire marcată la nivelul obrajilor. Boala se manifestă inițial ca o răceală.
Complicații ale bolilor copilăriei
Cu toate că bolile copilăriei trec de la sine și nu trebuie să vă îngrijorați, există uneori riscul unor complicații. În cazul varicelei, un risc crescut îl prezintă femeile însărcinate, sugarii adolescenții și adulții. Persoanele menționate pot suferi de infecții ale plămânilor, sângerări, infecții ale sângelui, deshidratare sau inflamații ale creierului. De cele mai multe ori, complicațiile nu sunt prezente la persoanele sănătoase, ci la cele ce au sistem imunitar slăbit. Pe de altă parte, în cazuri mai rare, rujeola poate produce strabism, meningită, encefalită sau hepatită.
De asemenea, femeile însărcinate trebuie să fie foarte atente pentru că boala poate duce la avort spontan sau naștere prematură. Cu toate că rubeola este o afecțiune destul de ușoară, unele femei ce au trecut prin boală au artrită la degete, încheieturi și genunchi. Complicațiile acesteia pot fi destul de severe și chiar fatale, în cazul fătului nenăscut. De cele mai multe ori, oreionul nu este o boală ușoară, însă în urma lui persoanele pot avea umflături în unele părți ale corpului precum testicule, creier și pancreas.
În cazul în care ați căutat poze cu bolile copilăriei, acum veți ști cum să faceți deosebirea între ele. Acestea sunt destul de ușoare, iar persoanele trec o singură dată prin ele.