Evaluarea Națională 2021. Iată care sunt cei șapte decariști ai Iașului
Inspectoratul Școlar Județean Iași a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în perioada 22 – 25 iunie 2021. Elevii care au obținut media maximă, în acest an, provin de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Colegiul Național Iași, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Frumos.
Elevii care au obținut zece pe linie la Evaluarea Națională în județul Iași sunt:
- Tudor Vladimir
- Matei Dinu
- Alexandra Zaharia
- Vârlam Andra-Maria
- Lefter Amalia
- Robert Lascăr
- Ionuș Casian Grigoraș
Decariștii de la Colegiul Naţional Iaşi
Tudor Vladimir, un elev de 10 la Evaluarea Naţională 2021 din Iaşi
Elevul Tudor Vladimir, din cadrul Colegiului Naţional Iaşi, se arătă recunoscător tuturor cadrelor didactice care au contribuit la obţinerea notelor maxime de la examenul maturităţii. Acesta a depus eforturi mari pentru a fi decarist şi încă este emoţionat după ce şi-a văzut rezultatul muncii sale.
„Sunt încă sub imperiul emoției generate de afișarea rezultatelor și mă bucur pentru această reușită. A fost un examen al maturității , având în vedere contextul în care s-au desfășurat cursurile în acest an școlar. Le sunt recunoscător tuturor profesorilor care au contribuit la obținerea notelor maxime prin efortul depus, devotamentul manifestat și încrederea insuflată. În egală măsură, le mulțumesc colegilor mei din clasa a VIII-a C a Colegiului Național Iași pentru atmosferă competitivă pe care au construit-o. Acest cadru generos a facilitat modelarea caracterului fiecăruia dintre noi, aspect esențial în devenirea tuturor. Primesc rezultatele generației mele ca pe un semn că putem învinge orice obstacol prin ambiție, perseverență și dorință de autodepășire”, a transmis Tudor Vladimir, clasa a VIII-a C, elev de la Colegiul Naţional Iaşi.
Matei Dinu, un elev deosebit care a luat nota maximă la examen
Matei Dinu, un alt elev de la Colegiul Naţional Iaşi care a obținut nota maximă la Evaluarea Națională 2021, la Iași. Acesta a dorit în primul rând să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru tot parcursul său. Mai mult decât atât, acesta este bucuros și este realist vizavi de faptul că este doar primul examen de mare anvergură din viața sa.
„Sunt foarte fericit pentru rezultatul obținut, dar trebuie să mulțumesc prima dată lui Dumnezeu pentru tot. Am avut parte de profesori foarte buni, care m-au îndrumat și m-au format, atât la matematică, cât și la română. Le mulțumesc mult, sper că și în liceu vom lucra împreună, pentru că vreau să-mi continui studiile la Colegiul Național Iași. Bucuria de acum a fost posibilă mai ales datorită mucii depuse în toți anii de școală și sprijinului părinților, care au fost alături de mine mereu. Gândindu-mă la viitor, îmi dau seama că acesta este doar primul examen din viața mea, sper că și de acum înainte să pot învăța la fel de bine și să am rezultate minunate!”, a transmis Matei Dinu, elev în clasa a VIII-a C, de la Colegiul Național din Iași.
Alexandra Zaharia, elev de 10 la Colegiul Național din Iași
Alexandra Zaharia, o altă decaristă, susţine faptul că se pot obţine rezultate bune doar cu ajutorul cititului.
„Sfatul meu pentru toți elevii care vor să aibă rezultate bune este să citească! M-a ajutat foarte mult cititul. Lecturile mi-au dat idei pentru compunerile imaginative. Subiectele mi s-au părut ușoare, dar mi-au plăcut mai mult cele de la matematică, unde nu am avut nicio problemă în a le rezolva. Pot spune că am muncit individual foarte mult, la ambele materii, chiar dacă îmi place mai mult matematica. Vreau să rămân în continuare la Colegiul Național Iași, pe profilul matematica-informatica. Am trecut peste dificultățile unor ani grei, de pandemie, a 7 a şi a 8 a, dar dacă vrei cu adevărat, poți lua 10!”, a spus Alexandra Zaharia, elevă la Colegiul Naţional din Iaşi.
Decariștii de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași
Vârlam Andra-Maria: „Cheia care deschide ușa spre succesul de la orice examen este susținerea celor din jur”
Vârlam Andra-Maria este una dintre elevele care a susținut și promovat cu nota zece Evaluarea Națională. Acest rezultat reprezintă o încununare a eforturilor depuse atât de Andra cât și de profesorii Colegiului Național „Costache Negruzzi” din Iași.
„Încă de la finalul clasei a VII- a, când dascălii colegiului ne-au subliniat importanța și seriozitatea cu care trebuie abordat examenul de Evaluare Națională, am știut că această provocare prin care trec toți absolvenții de gimnaziu va reprezenta pentru mine o experiență de care va depinde enorm viitorul meu. Și așa a și fost.
Ca orice elev dornic să încheie un ciclu școlar cu rezultate bune, care să reflecte eforturile, dar mai ales progresul ultimilor 4 ani, am început pregătirea chiar din acea vară, urmând cu rigoare sfaturile și lucrând din culegerile recomandate de către profesorii de limba și literatura română – doamna profesor Mihaela Doboș și de matematică – domnul profesor Adrian Zanoschi. Pregătirea pentru examen a continuat cu și mai multă determinare și disciplină din momentul începerii anului școlar, când cunoștintele din timpul orelor de la clasă erau constant dublate de temele de acasă, dar și de lucrul suplimentar la fiecare dintre materiile de examen.
Acestor dascăli minunați le datorez succesul meu de astăzi și am certitudinea că performanța mea este oglinda susținerii și a încrederii pe care mi le-au acordat în permanență, fiindu-mi nu doar îndrumători de eforturi didactice, ci – cel mai important pentru mine – modelatori de emoții constructive și atitudine de învingător. Sunt prea puține cuvintele prin care aș putea vreodată să le mulțumesc pentru dedicarea și profesionalismul de care au dat dovadă în toți acești ani în care m-au construit ca om, și nu ca un roboțel menit să învețe doar definiții și teoreme. De aceea, le sunt recunoscătoare pentru rolul definitoriu pe care îl joacă în viața elevilor dumnealor și le transmit că Andra cea de mâine este și creația domniilor lor!
Fără nicio îndoială, cheia care deschide ușa spre succesul de la orice examen este susținerea celor din jur, care ne dă încrederea necesară să continuăm indiferent de obstacolele de care ne mai lovim: stresul că notele nu vor fi pe măsura muncii depuse, teama că lumea ne va judeca, tristețea simțită când stai jumătate de oră în fața unei ecuații fără sfârșit… Sprijinul meu moral a fost reprezentat în primul rând de familie, de părinții și de bunicii mei, care mi-au oferit toate condițiile pentru a reuși și m-au făcut să înțeleg menirea unor vorbe bune venite atunci când simți că ești la pământ. La fel de importante pentru mine au fost și încrederea și “nebunia” frumoasă, generatoare de energie și optimism a colegilor mei, cei cu care am împărțit 4 ani și bucurii și supărări, și zâmbete și emoții, și rutină și situații total atipice, așa cum a fost acest an în care școala online părea copleșitoare. Le mulțumesc fiecăruia dintre ei și-mi sunt în suflet pentru totdeauna, dorindu-mi nespus să scriem și istoria anilor de liceu tot împreună, ca negruzziști.
Și pentru că școala online a fost cu siguranță o provocare nu lesne de depășit mai ales pentru elevii de clasa a VIIIa, nu pot să nu amintesc că cel mai emoționant moment din acest an a fost întoarcerea fizică la școală, revederea cu colegii și cu profesorii, speranța că putem reveni la normalitatea dorită. Aceasta a fost pentru mine licărirea de la capătul tunelului, cea care m-a făcut să înțeleg că școala nu înseamnă note, ci prietenii legate pe viață. Iar cele cărora le datorăm întoarcerea într-o școală curată și veselă, într-un mediu de învățare sigur, dar prietenos și senin în același timp sunt doamna director Camelia Gavrilă și doamnele noastre diriginte, doamna profesor Elvira Rotundu și doamna profesor Dalia Matoschi. Le mulțumesc pentru că, pe lângă dascăli, ne-au fost prietene și sprijin, demonstrând că scopul exclusiv al școlii și al dumnealor este reprezentat de siguranța și reușita noastră la final de ciclu gimnazial.
Ce am învățat acum, la final de gimnaziu și examen de Evaluare Națională? Că nu mă pot minți, rezultatul maxim atins astăzi este dorință și muncă, lacrimi amare și dulci deopotrivă. Însă mult mai relevantă îmi pare experiența examenului în sine, care m-a pregătit pentru momentele din viață în care va trebui să știu cum să îmi stăpânesc emoțiile, oricât de puternice, și să cred că soarta mea nu stă scrisă în stele, ci în propriile mâini”, a declarat Vârlam Andra-Maria.
Lefter Amalia: „Mă pot relaxa, măcar puțin, după acest an diferit”
Lefter Amalia este o altă elevă de zece a Colegiului Național „Costache Negruzzi” din Iași. Amalia a mărturisit că, în ciuda faptului că acest a fost unul dificil, a continuat să se focuseze asupra învățatului. În prezent aceasta se
„Anul acesta a fost unul destul de dificil, iar situația școlară a avut de suferit. Totuși, am încercat sa învaț constant și sa lucrez serios fiecare exercițiu pe care l-am primit de la profesorii mei. Încă de la începutul anului, ma gândeam cu entuziasm la susținerea examenului, considerându-l un test, mult mai important decât cele de la clasa. Desigur, cu câteva zile înainte de examen eram stresată și speriata de subiectele pe care urma sa le primim, dar, in final, totul a fost bine și am reușit sa parcurg încrezătoare ambele probe, la matematica și la romana. Pentru mine, cele doua examene nu au fost foarte grele, au conținut și câteva exerciții la care se putea greși din neatenție. Acum, sunt fericita ca am terminat clasa a 8-a cu note mari la examen si ca ma pot relaxa, macar puțin, după acest an diferit”, a mărturisit Lefter Amalia.
Robert Lascăr: „Mă simt foarte mândru în legătură cu rezultatele mele”
Robert Lascăr a relatat care este rețeta perfectă pentru obținerea unui rezultat maxim la Evaluarea Națională. Este nevoie de implicare personală, a colectivului de profesori, a colegilor și nu în ultimul rând al familiei.
„Mă simt foarte mândru în legătură cu rezultatele mele la Evaluarea Naţională de anul acesta. Mulţi elevi cred că acesta reuşita pe care am avut şansa să o obţin este de neatins. În această poziţie mă aflam şi eu la începutul clasei a opta. Am observat cu ajutorul prietenilor, profesorilor şi al familiei, că obsesia asupra rezultatului nu era benefică. Mi-am dat seama că acest examen nu este doar despre rezultat ci mai mult despre experienţele şi învăţăturile căpătate pe parcurs.
De atunci, am reuşit să mă concentrez mai bine la orele de pregătire pentru examen, să asimilez mai multe informaţii şi chiar să am mai multă încredere în mine. Astfel, în ziua examenului m-am dus cu gândul să dau tot ce-i mai bun din mine şi astfel am reuşit să fac nişte lucrări foarte bune. În plus, participările mele la mai multe concursuri şi olimpiade naţionale m-au ajutat să gestionez perfect provocările impuse de acest examen.
Desigur că nu puteam să ajung aici fără sprijinul şi suportul necondiţionat al şcolii mele, al profesorilor mei , al colegilor mei de clasă şi al familiei mele iubitoare. Pentru asta le mulţumesc nespus tuturor şi sper să mă aflu lângă aceşti oameni minunaţi pentru cât mai multe momente preţioase, deoarece fără ei, nu aş fi astăzi aici”, a declarat Robert Lascăr.
Decaristul de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Târgu Frumos
Ionuţ Casian Grigoraș: „Mulțumesc tuturor profesorilor!”
Ionuţ Casian Grigoraș, elev din cadrul Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din Târgu Frumos, judeţul Iaşi, este unul dintre cei şapte elevi care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2021.
Acesta este un tânăr muncitor, perseverent care a obţinut rezultate maxime la unul dintre cele mai importante examene. Decaristul susţine că subiectele nu i s-au părut deloc dificile. Şeful de promoţie, pe viitor are în vedere să intre la Colegiul Naţional „Emil Racoviţa” din Iaşi.
„Mă numesc Grigoraș Casian Ionuț și sunt elev al Școlii Gimnaziale ˮIon Creangă˝ Târgu Frumos. Am obținut la Evaluarea Națională, sesiunea iunie 2021, nota 10 atât la proba de Limba și literatura romană, cât și la cea de la matematică. Rezultatele semnificante pe care le-am obțiut sunt rodul muncii, perseverenței, efortului depus în anii de gimnaziu. Mă așteptam să obținut punctajul maxim, având în vedere că subiectele nu mi s-au părut dificile.
Am terminat clasle V-VIII ca șef de promoție, iar media de admitere 10 mă va ajuta să ocup un loc la orice liceu mi-aș dori, opțiunea favorită fiind Colegiul Național ”Emil Racoviţa”, profil real, specializarea matematică-informatică, intensiv engleză. Mulțumesc tuturor profesorilor, în special doamnelor profesoare Ana-Maria Doleanu și Goșman Marcela, pentru că au crezut în potențialul meu și mereu m-au susținut”, a transmis Ionuţ Casian Grigoras, elev din Târgu Frumos, care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2021.