Iată 2 moduri în care poți prepara prăjitura Napoleon – Este absolut delicioasă!
Prăjitura Napoleon este potrivită pentru orice ocazie, este ușor de făcut și cu siguranță vei repeta rețeta după ce o încerci.
Aceasta se poate face și sub formă de tort sau ca și ruladă, dacă aveți ocazii mai speciale, toate variantele fiind delicioase.
Cum poți prepara prăjitura Napoleon
Ca și ingrediente vei avea nevoie de 200 grame de zahăr, de 70 grame de amidon, de 750 ml de lapte, de 500 mg de mascarpone, de esență de vanilie sau rom, de cremă de vanilie cu mascarpone și de 4 foi de foietaj cu unt.
Dacă vreți să fie gata repede, utilizați un aluat de foietaj cumpărat din supermarket, dacă nu, puteți face acasă rețeta clasică, după preferințe.
Pune aluatul de foietaj pe o hârtie de copt și transferă-l în tava pentru cuptor. Acoperă apoi cu o altă hârtie de copt și pune deasupra la o altă tavă, astfel încât aluatul să nu crească prea mult la cuptor, apoi se lasă la copt pentru aproximativ 10-15 minute la 180 de grade, la cuptor electric cu ventilație.
Se dă tava de deasupra la o parte și se mai lasă pentru aproximativ 5 minute ca să se rumenească aluatul, apoi se scoate pe un grătar și se lasă la răcit, procedându-se la fel cu toate foile. Pentru crema de vanilie cu mascarpone se pune într-un vas amidonul și zahărul și laptele și se amestecă, se pune vasul pe foc mic sau la o baie de aburi, apoi se fierbe compoziția până se îngroașă, amestecând frecvent.
Crema făcută se dă la răcit până când se întărește, iar apoi se mixează și se adaugă mascarponele, până când se obține o cremă fină.
Crema se împarte în 3 și se pune între cele 4 foi, apoi se învelesc bine în folie alimentară și se lasă la rece peste noapte, ca să se înmoaie crema.
O altă rețetă gustoasă
Vei avea nevoie de 600 grame de aluat foietaj, de 250 grame de mascarpone, de 500 ml de lapte, de 125 grame zahăr, de 5 gălbenușuri, de 30 grame de amidon de porumb, de 30 grame de făină, de 80 grame de unt și de esență de vanilie.
Amestecă zahărul, amidonul, esența de vanilie, apoi gălbenușurile cu puțin din lapte și omogenizează totul, apoi se adaugă restul de lapte și pune-l pe foc mediu. Amestecă constant ca să nu se lipească până când se face ca o budincă, apoi se ia de pe foc, se adaugă untul și se încorporează. Se pune crema formată într-un bol și se lasă la răcit la temperatura camerei.
Aluatul se întinde pe hârtia de copt precum în rețeta anterioară pentru aproximativ 15-20 min la 200 de grade. După ce se coace, se scoate aluatul și se taie în 3 fâșii pe orizontală, apoi fiecare fâșie se va tăia în 5 bucăți, având nevoie de 15. Când crema s-a răcit se scoate și mascarponele și se lasă la temperatura camerei pentru 10 minute, apoi se mută crema și se adaugă câte un pic din mascarpone ca să se încorporeze bine. Începe să montezi prăjitura și pune într-un poș cremă, apoi umple straturile, alături de un fruct preferat, precum zmeura, care se potrivește foarte bine. Se pune zahăr pudră peste și se poate servi pe loc sau adăuga în frigider.
Aceste rețete pentru prăjitura Napoleon cu siguranță te vor impresiona și te vor face să le repeți cu orice ocazie.