Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății vorbeşte despre începerea anului şcolar

de: BZI.ro
12:15, 06 aug. 2020

Planul anunțat de președintele Klaus Iohannis de redeschidere descentralizată a școlilor “este foarte rațional”, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. “Este nevoie să avem învățământ”, a afirmat acesta.

Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății vorbeşte despre începerea anului şcolar

“Contactul, până la urmă, între profesori și elevii lor este necesar și soluția care a fost propusă – cu zone de siguranță verzi, galbene și roșii – mi se pare rațional și o să mergem pe această decizie”, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

Întrebat ce se va întâmpla cu sutele de medici și asistenți, majoritatea din școli și grădinițe, care au fost detașați la ordin, în luna iulie, în direcțiile de sănătate publică și spitale, Horațiu Moldovan a răspuns: “ În acest moment, greutatea este la nivelul DSP și o să găsim o soluție echilibrată în a asigura siguranța epidemiologică și în școli”.

Klaus Iohannis: Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală

Școlile se vor deschide pentru noul an pe 14 septembrie, iar modul cum se va întâmpla acest lucru depinde de situația epidemiologică locală. Decizia pentru redeschiderea școlii va fi descentralizată și vor fi aplicate trei scenarii după care autoritatea locală va decide cum se va desfășura procesul de învățare, în funcție de numărul de cazuri de Covid înregistrate în localitate. Așa a anunțat, miercuri seară, președintele Klaus Iohannis. Cea mai importantă întâlnire la nivel înalt pe Educație a avut loc azi la Palatul Cotroceni, cu o lună înaintea începutului anului școlar 2020-2021. Președintele Klaus Iohannis a organizat o conferință de presă cu jurnaliștii acreditați.

Pe 14 septembrie începe noul an preuniversitar, pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la școală. Pentru a ține cont de impactul pandemiei în fiecare școală, în fiecare localitate au fost au fost elaborate trei scenarii în funcție de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile, nu doar pentru școli, dar ele vor fi folosită și pentru a evalua impactul pandemiei asupra școlilor.