Herpes la gură – tratament rapid. Ce să aplici pe rană pentru a vindeca disconfortul?
Multe persoane sunt în căutare pentru herpes la gură de tratament rapid. Infecția cu herpes este cauzată de un virus din familia Herpesviridae. Printre cele mai frecvente se numără infecțiile cu herpes și herpesul zoster.
Herpesul formează în țesuturi celule uriașe cu incluziuni intracelulare, iar simptomele seamănă cu cele ale unei răceli comune. Oamenii de știință au descoperit că virusul herpesului este prezent în mod constant în organism, dar într-o stare „latentă” și nu apare la toată lumea. Herpesul latent nu se transmite și devine contagios doar atunci când apar vezicule și ulcere. Sursa de infecție poate fi o persoană bolnavă care are virusul pe epiteliul mucoaselor.
Herpes la gură tratament rapid. Unguente și creme recomandate de medici
Aproximativ 95% din populația lumii este infectată cu virusul herpetic de tip I. Este greu să găsești pe cineva pe pământ care să nu fi suferit de o „răceală” a buzelor cel puțin o dată în viață. Bărbații, femeile și copiii suferă de răni dureroase și mâncărimi pe nas, buze, gură și alte zone ale feței.
Febra herpetică pe buze, precum și multe alte manifestări ale virusului, este tratată cu medicamente antivirale speciale externe sub formă de cremă, unguent sau interne. Scărpinarea sau ruperea veziculelor herpetice poate duce la suprainfecție, complică boala și întârzie vindecarea rănilor. În acest caz, se recomandă, de asemenea, agenți antiseptici împotriva proliferării bacteriene. Agenții externi pentru a usca herpesul și a regenera epiteliul pot fi, de asemenea, de ajutor.
Cele mai eficiente medicamente pentru tratarea infecțiilor herpetice sunt Acyclovir, care se află pe piața farmaceutică de peste 20 de ani. De asemenea, sunt eficienți și analogii săi, precum Zovirax, Virolex, Herpevir, Herperax, Acyclostad și Provirzan.
Aciclovirul a fost dezvoltat în anii 1980 de către farmacologul american Gertrude Elion, laureat al premiului Nobel pentru fiziologie și medicină. Ingredientul activ al medicamentului se încorporează în lanțul ADN viral, tăindu-l, blocând posibilitatea de replicare, fără a afecta însă reproducerea ADN-ului celulelor umane.
Remedii populare pentru tratarea erupțiilor provocate de virus
Cu toate acestea, în cazul utilizării sistemice, Acyclovirul își pierde activitatea antivirală, astfel încât utilizarea sa trebuie justificată clinic. Se administrează intravenos, oral și extern. Când se utilizează extern, se administrează de 4-6 ori pe zi, timp de 5-10 zile.
În cazul în care aciclovirul nu este disponibil și nu îl puteți cumpăra, se pot folosi remedii casnice pentru a trata herpesul la domiciliu. De îndată ce apar primele simptome, tratați zona cu orice antiseptic care blochează înmulțirea virusului.
Monitorizați-vă sistemul imunitar, astfel este bine să luați vitaminele B, C și E, urmați o dietă adecvată și odihniți-vă. O bună igienă este importantă, astfel nu atingeți plăgile cu mâinile murdare, nu vă zgâriați și nu stoarceți veziculele și nu folosiți produse cosmetice pentru herpes. Picăturile de mentă pot fi folosite pentru a ameliora simptomele, o răceală pe buze nu-i place mentolul și alcoolul din soluție.
Remediile casnice vă pot ajuta să scăpați de herpes la gura folosind un tratament rapid. Foarte indicate sunt compresele de salvie. Pentru a pregăti remediul se toarnă apă clocotită peste o lingură de supă de ierburi uscate și se lasă 30 de minute. Ulterior, se înmoaie un tampon de bumbac și se aplică pe zona cu febră timp de 20 de minute, de 3-4 ori pe zi.