Hernia hiatală: Simptome și remedii naturiste. Ce legătură are cu boala de reflux gastroesofagian

de: BZI.ro
14:29, 18 oct. 2023

O hernie hiatală este o afecțiune în care partea superioară a stomacului iese, printr-o deschizătură, în diafragmă. Există diferite tipuri de hernii hiatale, cum ar fi hernia paraesofagiană, care pot necesita tratamente diferite. Hernia hiatală axială (prin alunecare) este cea mai frecvent întâlnită. Diafragma este mușchiul subțire care separă cavitatea toracică de cea abdominală. Atunci când o parte a esofagului inferior pătrunde prin diafragmă în cavitatea toracică, acidul gastric poate să urce în esofag, ceea ce se poate manifesta prin arsuri stomacale și boala de reflux gastroesofagian. Hernia hiatala poate fi și asimptomatică.

Hernia hiatală simptome

Hernia hiatală este o afecțiune comună care poate provoca arsuri la stomac și alte simptome asemănătoare. Medicul vă poate sugera modificări ale stilului de viață, antiacide de vânzare liberă sau medicamente cu rețetă pentru a reduce simptomele. În cazurile mai grave, cunoscute sub numele de hernie paraesofagiană, este posibil să fie necesară o intervenție chirurgicală pentru a preveni complicații grave.

Hernia hiatală este de obicei cauzată de presiunea crescută în cavitatea abdominală. Această presiune poate crește din cauza obezității, sarcinii, tusei, vărsăturilor, efortului la defecare și exercițiilor fizice. Printre principalele simptome se află arsurile la stomac, dificultăți la înghițire, tusea uscată, respirație urât mirositoare, grețuri și/sau vărsături, probleme de respirație și eroziunea dinților. Unii oameni nu experimentează simptome și nu necesită tratament, dar de obicei, tratamentul herniei hiatale implică modificări ale stilului de viață și administrarea de medicamente pentru a ameliora simptomele sau, în unele cazuri, chirurgie pentru repararea herniei.

Remedii naturiste și complementare

Pentru a corecta simptomele de reflux, trebuie să abordați cauzele subiacente. Există câteva schimbări cheie în stilul de viață care pot ajuta la minimizarea simptomelor. Scăderea în greutate elimină presiunea abdominală care poate provoca hernie hiatala. Urmați o dietă bogată în fibre și săracă în grăsimi pentru a reduce constipația și producția de acid gastric. Consumați suficiente lichide, bând cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Acest lucru va ajuta la reducerea riscului de constipație și la diluarea acidului din stomac. Evitați alimentele care pot provoca arsuri la stomac, cum ar fi cele bogate în grăsimi, prăjite, picante, sosuri pe bază de roșii, citrice, usturoi, ceapă, băuturile carbogazoase, cafeina și alcoolul. Renunțați la fumat, deoarece fumatul relaxează sfincterul esofagian inferior (SEI), promovând intorcerea conținutului gastric în esofag. Serviți mai multe mese mici pe parcursul zilei în loc de câteva mese mari, și evitați să mâncați înainte de culcare.

Pe lângă antiacide și medicamentele pentru blocarea acidului, unele terapii complementare pot oferi puțină alinare în cazul simptomelor acute de reflux. Extractul de lemn dulce este folosită de mult timp pentru a trata arsurile la stomac și alte simptome gastrointestinale. Deși cercetările sunt încă insuficiente, unele studii au sugerat că are locul său alături de medicamentele tradiționale care scad producția de acid gastric din stomac. Ghimbirul este o altă opțiune populară care poate ajuta la ameliorarea simptomelor de arsuri la stomac. Rădăcina de ghimbir este bogată în antioxidanți și conține compuși despre care se crede că reduc contracțiile gastrice și, astfel, reduc dezvoltarea refluxului. Cu toate acestea, în cazul utilizării excesive (doze zilnice mai mari de 5 grame), ghimbirul ar putea avea efectul opus. Pentru ameliorarea simptmelor de hernie hiatala, puteți achiziționa ghimbir sub formă de ceai sau sub formă de pulbere, capsule sau lichid.