Hemoroizi externi se retrag singuri: Ce trebuie să știi despre tratamentul acestora

de: BZI.ro
15:09, 27 oct. 2021

În multe cazuri, hemoroizii nu fac rău, însă, uneori cauzează sângerări și formează cheaguri de sânge. Hemoroizi externi se retrag singuri doar dacă urmezi un tratament prescris de medic. De obicei, hemoroizii pot sângera fără durere, însă, în cazul în care aceștia au ieșit din canalul anal pot deveni foarte dureroși.

Există diverse modalități de a reduce durerea cauzată de hemoroizii externi, dar înainte de a încerca orice tratament este mai bine să aveți diagnosticul unui medic. În momentul în care obsevi că ai sângerări, mai ales dacă nu te-ai mai confruntat cu această problemă, este important consultul unui medic.

Hemoroizii provoacă sângerări și cheaguri de sânge

Hemoroizi externi se retrag singuri cu ajutorul sării Epson și a glicerinei

Există câteva posibile tratamente la domiciliu pentru hemoroizii externi. În cazul în care dorești ca aceștea să dispară singuri, obișnuiește-te să stai în apă caldă timp de 15 minute de mai multe ori pe zi. Este indicat să faci această procedură în cazul în care ai făcut o mișcare intenstinală.

Cât despre sarea Epson și glicerină este demonstrat că ajută la retragerea singură a hemoroizilor externi. Dacă folosești aceste ingrediente simple și le aplici direct pe zona inflamată o să rămâi surprins de efectul acestora.

Pentru a reuși crearea unui amestec perfect este nevoie să amesteci 2 linguri de sare Epson și 2 linguri de glicerină. Ulterior, este nevoie să aplici amestecul pe un tampon de tifon și să tamponezi zona dureroasă. Substanța se lasă pentru 15-20 de minute pe locul cu pricina. Pentru efectul dorit, procedura trebuie repetată la fiecare patru sau șase ore până când durerea dispare.

Așezați-vă pe perne în loc de suprafețe dure pentru a reduce umflarea hemoroizilor

Alte remedii care ajută la retragerea hemoroizilor externi

Unii mărturisesc că hamamelismul reduce durerea și mâncărimea până când hemoroizii externi se vor retrage singuri. Utilitatea acestei plante nu are multe dovezi științifice, însă, s-a demonstrat că aceasta conține taninuri și uleiuri care ajută la reducerea inflamației și a sângerării. Persoanele care au folosit acest remediu spun că hemamelismul întărește pielea ca un antiinflamator natural.

Medicii recomandă pe lângă băile fierbinți să cureți ușor anusul folosind șervețele umede sau tampoane de bumbac și pachete de gheață pe care le aplici cu ajutorul unei cârpe. Pentru a reduce umflarea este indicat să folosești unguente precum hamamelis sau creme, hidrocortizon care ameliorează mâncărimea.

Pentru ameliorarea durerilor provocate de hemoroizi trebuie să folosim creme și unguente antiinflamatoare

Ce complicații pot apărea dacă nu tratezi la timp hemoroizii

Dacă amâni tratamentul pentru boala hemoroidală, pot apărea diferite complicații. Aceste complicații pot fi sub forma unei anemii sau tromboze hemoroidală acută.

Anemia provocată de hemoroizi se manifestă sub forma unor sângerări cronice care pot duce la pierderea unor cantități mari de sânge. Anemia de fapt înseamnă că organismul numai are suficiente globule roșii. Această afecțiune are simptome precum oboseala, slăbirea organismului și stări de leșin.

Hemoroizii pot sângera fără durere

Tromboza hemoroidală acută este de fapt strangularea hemoroizilor. În cazul acestui diagnostic, pachetul hemoroidal nu reușește să primească cantitatea necesară de sânge. Aceasta se manifestă prin umflături externe în zona anusului, ajunge aproape la mărimea unui bob de fasole, cu o textură mai dură. De asemenea, această complicație este însoțită de dureri acute.

Hemoroizi externi se retrag singuri dacă acționați la timp. Încercați să respectați unele reguli pentru a reduce umflarea hemoroizilor și pentru a preveni formarea unor noi.

Pentru a evita complicațiile acestei afecțiuni este necesar administrarea tratamentului amintit anterior sau consultul unui medic.