Haosul din traficul din Iași e abia la început! În două săptămâni, vin studenții. Orașul va fi sufocat, de-a dreptul. Primarul Mihai Chirica ridică din umeri, ca de obicei
This browser does not support the video element.
Haosul din traficul din Iași este, de abia, la început. Tot orașul va fi paralizat, sufocat și blocat după ce miile de studenți vor reveni în Iași
Ieri, 10 septembrie 2024, a fost o zi neagră în traficul din Iași. Șoferii au petrecut, zeci de minute, în autoturisme, din cauza aglomerației. Ambuteiajele au devenit o tradiție pentru ieșeni, impusă de administrația publică locală, din cauza dezinteresului manifestat ani de zile. Dacă în alte orașe se construiesc poduri, rute alternative, drumuri noi, la Iași, se realizează machete și se „recită” frumos doar promisiuni.
Haosul din traficul din Iași este, abia, la început! În două săptămâni, când studenții vor începe cursurile, orașul va fi paralizat
Ieri, 10 septembrie 2024, în cea de-a doua zi de școală, ieșenii au petrecut, zeci de minute, în trafic. Din cauza lucrărilor, de pe bulevardul Poitiers, șoferii au parcurs tronsonul până în intersecția cu șoseaua Bucium, în 35 de minute, traseu care ar trebui tranzitat în maxim cinci minute.
„De la intrarea pe podul de la Selgros, până în intersecția cu Bucium, am făcut 35 de minute. În ritmul ăsta, dacă ai de traversat orașul, pleci de dimineață și, cu puțin noroc, poți ajunge în partea cealaltă, după-amiază. Pe pod se circulă pe o singură bandă și asta îngreunează foarte mult situația”, a spus unul dintre șoferii aflați în trafic.
Calvarul ieșenilor este departe de a fi încheiat, din contră, traficul se va accentua și mai mult, începând cu luna octombrie 2024, când miile de studenți vor începe cursurile.
„Am o oră de când stau în mașină. Ce să faci? Stau în afara Iașului, sunt dependent de mașină, nu am cum să merg cu transportul în comun pentru că așa e situația. Eu nu cred că se va mai face nicio stradă nouă. Să vedeți când vin studenții, atunci, trafic, acum, mai e cum mai e, dar din octombrie, va fi tragedie. Într-o zi, eu pot sa traversez orașul de două ori, atât, pentru că stau foarte mult în trafic și nu îmi ajunge timpul. Când am o întâlnire, primul lucru la care mă gândesc, când o programez, este traficul și niciodată, parcă, nu reușesc să ajung la timp. Suntem cauză pierdută, nu există soluție, decât să se construiască străzi noi, dar nimeni nu face asta. Nu vedeți că pentru o autostradă stăm și așteptăm de 30 de ani? Pentru o stradă nouă, o să mai stăm încă 30 de ani”, a mai spus un șofer, blocat în traficul din Bucium.
Bulevardul Poitiers, șoseaua Bucium și drumul hoților au fost blocate de autoturisme
Marți, 10 septembrie 2024, principalele artere din Iași au fost blocate de cozile kilometrice, de autoturisme, problema ambuteiajelor s-a accentuat față de situația din trafic, din prima zi de școală. Bulevardul Poitiers a fost blocat de la intrarea pe pod până la intersecția cu Bucium. Totul, din cauza lucrărilor pe care Mihai Chirica le-ar fi putut realiza în perioada vacanței de vară, dar pe care s-a încăpățânat să le înceapă în timpul noului an școlar. În zonă, se circulă pe o singură bandă, pe sens, iar acest lucru cauzează o aglomerație și mai mare.
Șoseaua Bucium a fost, și ea, paralizată, iar coada de autoturisme s-a întins pe trei kilometri. În zonă, nu există nicio opțiune pentru șoferi, pentru a evita traficul, inclusiv drumul hoților a fost blocat de zecile de autovehicule care stăteau, minute în șir, la semafor.
Contactat de reporterii BZI, Mihai Chirica a susținut că aglomerația din trafic este o normalitate pentru el, mai ales din cauza faptului că majoritatea părinților decid să își ducă copiii cu autoturismele, până la școală.
„Ca în orice început de an școlar, și nu numai, pe toată perioada acestuia, o să se întâmple ceea ce s-a văzut pe timpul vacanței. Adică, un trafic aglomerat datorită faptului că foarte multă lume își duce copiii cu mașinile, la școală, iar acest lucru aglomerează traficul. E valabil și în România, dar și în alte orașe din Europa, chiar mi-au spus niște prieteni că s-a simțit diferența și la ei, în ceea ce privește aglomerația din trafic. Este vorba, în special, de grija părinților pentru copii și pe care nu prea îi lasă în mijloacele de transport în comun, dar cu timpul, aceste lucruri se vor regla”, a declarat la începutul anului școlar, Mihai Chirica, primarul Iașului.
Haosul din traficul din Iași este, de abia, la început. Tot orașul va fi blocat de cozile kilometrice, de autoturisme, atunci când zeci de mii de studenți vor începe cursurile.