Haos rutier în Bucium din cauza investițiilor imobiliare! Gheorghe Mănău, omul pușcăriașului Relu Fenechiu, ridică 3 blocuri. Sute de mașini apar în zonă – FOTO/VIDEO
Haos rutier în Bucium din cauza investițiilor imobiliare. Gheorghe Mănău, apropiatul pușcăriașului Relu Fenechiu, finalizează 3 blocuri cu 6 etaje. Traficul rutier va fi sugrumat de apariția noului cartier. Ambuteiajele pot fi observate pe pasajul Socola. Specialiștii din imobiliare spun că blocul lui Mănău suferă din punct de vedere estetic și că materialele folosite sunt de proastă calitate
Gheorghe Mănău, omul pușcăriașului Relu Fenechiu, ridică 3 blocuri
Haos rutier în Bucium din cauza investițiilor imobiliare! În 2018, Primăria Iași a autorizat un proiect imobiliar în zona Bucium, în apropierea Plopii fără Soț. Beneficiarul declarat este Agim SRL, societate controlată de afaceristul Gheorghe Mănău, cunoscut ca apropiat al fostului deputat Relu Fenechiu, încarcerat pentru fapte de corupție. Ce nu s-a luat în calcul este tocmai una dintre principalele probleme ale municipiului: traficul rutier. Proiectul lui Mănău prevede construirea a trei corpuri de imobile cu regimul de înălțime D+P+6E+Eth. Cel trei corpuri sunt unite în formă de „U”. În total vor fi introduse în circuit un număr de 156 de apartamente. Unitățile locative vor fi cu 1, 2 și 3 camere. Lucrările sunt aproape finalizate.
În condițiile în care sunt familii care dețin și două autoturisme, estimarea că în zonă vor apărea încă 300 de mașini creionează modul în care se va desfășura traficul rutier. În acest moment sunt probleme cu traficul, zilnic formându-se ambuteiaje pe Pasajul Socola, arteră folosită pentru accesul în zona centrală. Noul cartier va beneficia de 186 locuri de parcare, 80 în demisol și 106 în suprateran
Haos rutier în Bucium din cauza investițiilor imobiliare care, în cele mai multe cazuri, sunt de proastă calitate
Pe lângă problemele strict legate de trafic, specialiștii din domeniul imobiliar atrag atenția că multe proiecte sunt realizate cu materiale ieftine. „Din punct de vedere estetic, acel bloc este foarte urât. Șantierul fiind deschis, se pot observa și materialele de construcție care sunt din cele mai ieftine. Ca să dai 100.000 de euro pe un apartament în zona respectivă și să te auzi cu vecinii prin pereți, nu cred că este o idee bună.
Fiind și o perioadă de criză în pandemie, nu știu cine s-ar încumeta să cumpere o locuință în aceste blocuri. Recomand viitorilor clienți să analizeze foarte bine cum s-a construit, ce materiale au fost folosite, ce garanții au lucrările”, a precizat un specialist din domeniul construcții-imobiliare.
Firma lui Gheorghe Mănău a acumulat datorii în valoare de 3,4 milioane de lei cu un număr de 7 angajați
Agim SRL, cu obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”, a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 2,2 milioane lei, profit de 652.908 lei, datorii de 3,5 milioane lei, cu un număr de 7 angajați. Gheorghe Mănău mai apare ca asociat în firma Pedromar Trust SRL, cu obiect de activitate „acvacultură în ape dulci”. Afacerea este împărțită cu un anumit Corneliu Adrian Arcip. Cifra de afaceri din 2018 arată o activitate de doar 26.832 lei, profit de 29.980 lei, datorii de 105.358 lei, cu un singur angajat.
Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu a făcut blocuri, dar calitatea lucrărilor este foarte proastă
Și dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu și-a pus în cap clienții de apartamente. În edițiile trecute ale Cotidianului BZI a fost prezentată situația ieșenilor care au cumpărat de la dezvoltator apartamentele din blocul de pe aleea Strugurilor, nr. 76, zona CUG. Blocul cu trei etaje a fost finalizat de Ștefan Popescu în luna octombrie a anului trecut. Proasta calitate a lucrării a fost observată imediat după recepția făcută de Primăria Iași. Blocul are 23 de apartamente și a fost vândut în totalitate, prețurile variind între 23.000 euro și 50.000 euro, funcție de suprafața utilă.
Majoritatea apartamentelor sunt afectate în acest moment de infiltrații. Proprietarii au depus petiții la toate instituțiile abilitate. La finalul săptămânii trecute, inspectorii de la Inspectoratul de Stat în construcții au verificat calitatea lucrărilor. Urmează să fie întocmit un raport. Dezvoltatorul riscă amenzi usturătoare.