Guvernul PSD-PNL cheltuie 1,3 miliarde de lei pe alegerile prezidențiale, dar nu are bani să cumpere E.ON cu 800 de milioane de lei

de: Redacția BZI
15:36, 20 dec. 2024

Trădarea pe care o face Guvernul PSD-PNL prin trădătorul Marcel Ciolacu și toți acoliții lui este una care ar trebui să se lase cu ani grei de pușcărie dacă justiția ar funcționa în România. Organizarea alegerilor prezidențiale a costat statul român 1,3 miliarde de lei, iar anularea lor va genera încă o cheltuială minim la fel de mare. În schimb, Guvernul maghiar va cumpăra E.ON și infrastructura românească la preț de chilipir.

Conform economica.net, unul dintre cele mai mari site-uri economice din România cu specialiști din domeniu, suma la care va fi cumpărat E.ON este de 200 de milioane de euro (aproximativ 800 de milioane de lei).

Guvernul PSD-PNL cheltuie 1,3 miliarde de lei pe alegerile prezidențiale, dar nu are bani să cumpere E.ON cu 800 de milioane de lei

În contextul în care România exportă energie în Republica Moldova care la rândul ei exportă în Ucraina care vinde energie la preț dublu în România, cumpărarea E.ON Energie de către statul român ar putea fi o soluție extraordinară la piața de profil și pentru milioane de români.

Acest lucru nu se va întâmpla pentru că Guvernul PSD-PNL cu trădătorii precum Marcel Ciolacu și Sebastian Burduja (Ministrul Energiei PNL) și ceilalți actori politici sunt gata să accepte vânzarea E.ON către MVM pe un preț derizoriu. În acest context, suma de 200 de milioane de euro pe care specialiștii de la economica.net ar fi un chilipir care ar aduce un plus valoare societății în care trăim.

Cum acest lucru nu se întâmplă vedem faptul că trădătorii PSD-PNL vor ceda și cheile uneia dintre ultimele redute ale României.

Comparativ, joaca de-a democrația similată de trădătorii de la CCR, prin anularea alegerilor prezidențiale, va costa statul român minim 1,3 miliarde de lei, conform datelor făcute publice de purtătorul de cuvânt al Guvernului:

„Suma totală necesară pregătirii, organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru președinția României este estimată la 1,39 de miliarde de lei”, anunța, pe 28 august, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Desigur, raportând la faptul că în fiecare rând de alegeri cheltuielile cresc este de așteptat ca alegerile prezidențiale din 2025 să fie mai scumpe.

Viktor Orban negociază cu trădătorul Marcel Ciolacu

Vizita lui Viktor Orban la București și întâlnirea sa cu trădătorul Marcel Ciolacu este un act de sfidare pentru că premierul Ungariei este un negociator pentru propriile interese care nu corespund deloc cu interesele românilor.

Asemenea privatizări scandaloase au fost începute din 1990, imediat după căderea regimului comunist. Rând pe rând statul român prin tot fel de afaceri păguboase a deposedat românii de bunuri care acum ar valora o avere și care ar fi putut scoate țara din criză.

Fostul preşedinte al Fondului Proprietăţii Statului (FPS), Radu Sârbu, admite ca în cazul multor societăţi, a fost aplicata metoda privatizării, după ce în prealabil au fost capusate. Sârbu susţine că în Romania, marile privatizări au fost făcute după ce societăţile au început să aibă pierderi foarte mari şi valoarea lor a început să scadă. Spre deosebire de Romania, în alte state europene, privatizările au fost făcute la timp, când valoarea societăţilor era mare.

În 1992 când au început privatizările, AVAS (fostul Fondul Proprietăţii de Stat) avea de gestionat un capital social de aproximativ 11.300 de miliarde de dolari la 5.937 de societăţi. Acum mai deţine un capital social de 66 de milioane de euro la 421 de societăţi. Statul mai are pachete majoritare de acţiuni la doar 36 de societăţi, la restul deţinând pachete între 10% şi 33%. Ca să înțelegeți cât de mare e acea sumă de bani trebuie să vă precizăm că în aceste momente, PIB-ul României este de 351 de miliarde USD. Așadar, statul român va cheltui minim 1,3 miliarde de lei pe alegerile prezidențiale care au fost anulate în mod absurs călcând în picioare absolut orice principiu al democrației, dar nu are bani să cumpere E.ON pentru 200 de milioane de euro (aproximativ 800 de milioane de lei).