Greșeli pe care le facem atunci cand gatim vinetele

de: Echipa Bzi.ro
15:56, 20 aug. 2020

Greșeli in gatirea vinetelor. Scăzute în calorii, dar bogate în fibre, minerale și vitamine, vinetele sunt vedeta acestei perioade din vara! Această legumă tipic mediteraneană se consumă numai gătită. Se gătesc foarte ușor, dar iată ce greseli trebuie să evităm!

Cum să alegi și să păstrezi vinetele?

Vinetele trebuie să fie: ferme la atingere; cu coaja netedă, strălucitoare; ar trebui să aibă o culoare uniformă, fără pete, un violet profund; cu frunze verzi; alegeti o legumă de dimensiuni mici sau medii: va fi mai bună, mai densă, iar gătirea mai uniformă.

Vinetele se păstrează foarte bine la frigider. Astfel, pot fi consumate până la 5 zile de la cumpărare.

Greșeli in gatirea vinetelor. Cum se prepară corect?

Când pregătiți vinetele, mulți dintre voi le decojiți. Este o greșeală deoarece vei ajunge sa faci o mancare mai grasa. De fapt, prezența cojii limitează absorbția substanțelor grase, de care pulpa vinetelor este îndrăgostită. Pentru cei care sunt reticenți, să știți că se desprinde foarte ușor după gătit.

Pentru a pregăti corect vinetele:

clătiți-le în apă curată și rece, apoi uscați-le ușor cu o cârpă curată;
Indepărtați tulpina, apoi tăiați-o după dorință (felii subțiri, cuburi etc.);
Pentru a preveni oxidarea cărnii, presărați-o cu zeama de lămâie. Își va păstra frumoasa culoare albă.

Ce metodă de gătit folosim?

Înainte de degustare, vinetele trebuie fierte, prajite sau coapte. Inainte de a prăji feliile de vinete, presărați-le cu puțină sare fină și lăsați-le să se scurgă timp de 1 oră. Vor trage mult mai puțin ulei.
Pentru ca vinetele să se gătească perfect: 8 minute într-o tigaie sau wok; 5 minute feliate pe grătar; 30 – 40 minute în cuptor.