Gogoșari în oțet la rece. Cea mai simplă rețetă pentru a pregăti o conservă excepțională pentru iarnă
Vara este perioada conservelor iar gospodinele caută diverse rețete pentru gogoșari în oțet la rece. Această conservă pentru iarnă este un deliciu adevărat, fiind o gustare perfectă pentru preparatele din carne. Această murătură se păstrează foarte bine până la începerea sezonului rece și în timpul acestuia. De asemenea, spre deosebire de tocănița din legume, gogoșarii în oțet sunt extrem de ușor de pregătit.
Pentru a pregăti deliciul pentru iarnă vei avea nevoie de ardei bulgăresc dulce în cantitate de 1 kg și 500 ml de apă. De asemenea, orice conservă în oțet are nevoie și de un pic de ulei vegetal, astfel cantitatea necesară pentru rețeta noastră este de 100 ml. Cu siguranță, gogoșarii în oțet se pregătesc exclusiv cu oțet de masă de 9%, având nevoie doar de 50 ml. Pentru a reuși să obții una dintre cele mai delicioase conserve vei avea nevoie de 150 de gr de zahăr nisip și o lingură de sare alături de 30 gr de mărar pentru a aromatiza conserva. Tot pentru o aromă excepțională, gospodinele folosesc 3 căței de usturoi, 3 bucăți de frunză de dafin și 5 bucăți de ienibahar. Fără de aceste condimente, conserva ta nu va fi la fel de parfumată și delicioasă. Aceste condimente se folosesc și pentru murături asortate în oțet.
Gogoșari în oțet la rece. Sfaturi pentru a alege cele mai bune legume pentru marinare
Pentru a pregăti conserva, ardeiul se taie și se fierbe 5 minute într-o marinată de apă, ulei vegetal, oțet, sare, zahăr, dafin și ienibahar. Apoi totul este așezat în borcane împreună cu bucăți de usturoi și mărar. Astfel, vei obține o gustare foarte gustoasă.
Însă, pentru a obține o conservă absolut perfectă, pentru început, selectăm legume proaspete. De asemenea, este mai bine să luați ardei multicolori, astfel încât conserva finală să fie colorată și frumoasă. Acest sfat se aplică și atunci când vrei să pui gogonele la murat.
Din moment ce gogoșarii sunt aleși îi clătim bine sub jet de apă și îi uscăm pe un prosop de hârtie. Se îndepărtează semințele de pe ardei împreună cu tulpina. Apoi legumele trebuie tăiate în bucăți mari sau sferturi.
Cum să pregătești cea mai bună marinată pentru conserva ta
Din moment ce legumele sunt pregătite poți proceda la pregătirea marinatei. Astfel, vei avea nevoie de o tigaie potrivită în care să torni apă curată în ea. Adăugați ulei vegetal, oțet de masă, sare, zahăr granulat, mazăre de ienibahar și foi de dafin. Pune tot amestecul pe foc și așteaptă până consistența începe să fiarbă.
Gătiți câteva minute, amestecând continuu, până când sarea și zahărul se dizolvă complet. Ulterior pune ardeiul tocat la marinată, la fel se procedează și cu ardeiul iute. Cel mai bine este să faceți acest lucru în loturi, deoarece toți ardeii nu vor încăpea în oală și cantitate necesară de marinată deodată.
După care lichidul se aduce la fierbere, se amestecă ușor și se fierbe timp de 5 minute. Puteți fierbe mai mult ardeiul, apoi acesta va deveni mai moale. Între timp pregătiți borcanele. Pentru început, le clătim bine sub apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu, după care le sterilizăm în orice mod dorim. Borcanele pot fi sterilizate la microunde, la abur sau la cuptor.
Separat se fierb capacele pentru a închide pentru iarnă gogoșari în oțet la rece, se spală mărarul sub apă rece și se lasă să se usuce pe un prosop de hârtie. Curățați usturoiul și tăiați-l în bucăți mici. Pune pe fundul borcanelor sterile mărar și câteva bucăți de usturoi. Acum așezați strâns ardeiul gras acolo. Pune iar deasupra usturoiul și mărarul. Umpleți conținutul borcanelor cu marinată și rulați totul cu capace sterile. Întoarcem borcanele cu susul în jos, înveliți-le într-un prosop sau pătură și lasă-le câteva ore să se răcească complet. Ulterior pune borcanele pentru depozitare în pivniță sau frigider. Conserva, la fel ca salata de gogonele se deschide iarna și se servește ca aperitiv la felul principal.