Gofre sărate și dulci – un mic dejun delicios și rapid
Gofrele sărate sunt o opțiune ideală pentru un mic dejun sănătos și gustos. Acestea sunt ușor și rapid de preparat, având nevoie doar de câteva ingrediente. Rețeta poate fi adaptată în așa fel încât să fie servită și ca desert.
Aperitivele dulci pot fi consumate alături de căpșuni, cremă de mascarpone cu vanilie, miere sau afine. Totodată, cele sărate pot fi servite cu un topping din cremă de brânză, parmezan sau alături de avocado și somon.
Gofre sărate cu bacon și ou
Gofrele sărate sunt perfecte pentru un mic dejun sănătos și rapid. Pentru prepararea acestei rețete veți avea nevoie de un aparat pentru vafe. Din cantitățile menționate obțineți aproximativ 8 porții, însă dacă doriți mai multe puteți dubla sau tripla cantitățile. În compoziție puteți să mai adăugați busuioc, cimbru, spanac, roșii uscate sau ardei. De asemenea, acestea sunt o gustare potrivită pentru cei mici și se pot păstra până la 2-3 zile la frigider. Veți începe prin a bate două ouă împreună cu 300 mililitri de lapte, sare și piper după gust. Ulterior, adăugați o linguriță de praf de copt și 200 grame de făină treptat. Amestecați totul până ce compoziția este omogenizată cu un tel sau o lingură din lemn.
Opțional, puteți folosi și un mixer sau amestecați totul la un blender. La final, se vor adăuga 125 grame de cubulețe de bacon, 2-3 fire de ceapă verde tocate, 60 grame de unt topit și 50 grame de parmezan. Se amestecă din nou toate ingredientele cu o lingură din lemn. Compoziția obținută trebuie să fie mai consistentă decât cea pentru clătite. Gofrele se vor coace în aparatul special pentru vafe până ce sunt rumenite. Acestea pot fi servite alături de un ochi, pentru un mic dejun mai consistent.
Gofre cu vanilie, un mic dejun dulce
Gofrele pot fi preparate atât sărate, cât și dulci. Cele ce conțin zahăr pot fi servite ca desert sau la micul dejun alături de o cafea sau un ceai. La fel ca și în cazul celor sărate, aveți nevoie de un aparat de vafe pentru prepararea lor. Din ingredientele menționate veți obține aproximativ patru porții. Veți începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Acestea se vor bate separat spumă împreună cu un praf de sare. După se vor adăuga și gălbenușurile, 50 grame de unt topit, 150 mililitri de lapte și un pliculeț de zahăr vanilat. Compoziția obținută se completează treptat cu 150 grame de făină și se mixează cu ajutorul unui tel.
Pentru o aromă aparte se adăugă și o coajă rasă de la o lămâie. Și în cazul acestora, compoziția trebuie să fie mai consistentă decât cea a clătitelor. Aceasta se va turna în aparatul de vafe ce va fi uns în prealabil cu unt, apoi se așteaptă patru minute pentru a se coace. În funcție de aparatul fiecăruia, timpul de preparare poate fi diferit. După ce sunt gata, gofrele pot fi pudrate cu zahăr și servite sau pot fi consumate cu cremă de ciocolată, frișcă sau fructe proaspete.
Rețeta de gofre sărate este ușor de preparat și poate fi servită ca aperitiv. De asemenea, pentru cei ce preferă un mic dejun mai dulce, pot opta pentru prepararea acestora cu zahăr și vanilie.