Gofre pentru micul dejun: Rețetă rapidă și ușor de preparat
Gofrele sunt excelente pentru micul dejun. Cei mici le vor adora și nu vor mai vrea să sară peste această masă importantă a zilei. Rețeta vă așteaptă nerăbdătoare în rândurile de mai jos.
Gofrele sunt produse de patiserie, în formă dreptunghiulară sau chiar hexagonală, realizate din aluat lichid, exact ca la clătite. Acest aluat se presează și se lasă la copt într-o formă specifică, gofrată. Se consumă, adesea, ca desert, ornat cu frișcă, miere, gem sau sirop. Sunt foarte bune și ușor de preparat. Nu aveși nevoie decât de câteva ingrediente și de multă dragoste. Rețeta o găsiți mai jos. Spor la gătit!
Gofre numai bune de servit dimineața: Rețetă simplă și delicoasă
Gofrele sunt atât de versatile! Pot fi făcute fie dulci, fie sărate, depinde cum preferați. Puteți să omiteți coaja de vanilie și lămâia, să adăugați sare și puțin piper și să le transformași în gofre sărate. Acestea pot fi decorate cu șuncă, bacon, cașcaval, cubulețe de telemea, porumb, ardei gras și ierburi aromatice. Însă, pentru astăzi v-am pregătit o rețetă dulce, numai bună de pregătit dimineața.
Ingrediente
Pentru această rețetă, veți avea nevoie de: 300 de grame de făină, 2 pliculețe de praf de copt, un sfert de linguriță de sare, două ouă mari, 350 de mililitri de lapte, 100 de mililitri de ulei, 80 de grame de zahăr tos (opțional), esență de vanilie după gust și coaja de la o lămâie.
Modul de preparare pentru rețeta de gofre
Luați un bol și amestecați în el făina, praful de copt și sarea. Acest ultim ingredient este esențial, dacă vă amintiți basmul „Sarea în bucate”. Dă gust gofrelor și intensifică dulcele.
Într-un alt bol amestecați ouăle, laptele, uleiul, vanilia și coaja de lămâie. Dacă alegeți să folosiți zahăr, adăugați-l și pe el. Amestecați foarte bine ingredientele.
Amestecul rezultat trebuie turnat peste cel de făină. Mixați, până când obțineți o compoziție omogenă, de consistența aluatului de clătite.
Lăsați amestecul să se odihnească aproximativ 15 minute. În acest timp, încingeți aparatul pentru gofre. Coaceți gofrele, așa cum vă indică instrucțiunile aparatului, până când sunt rumenite pe ambele părți.
Acum, ornați gofrele cum doriți. Puteți folosi fructe de pădure, miere, sirop de arțar, dulceață sau gem.
Poftă bună!
Secretele unor gofre pufoase
Rețeta de gofre este o rețetă extrem de simplă, însă necesită o atenție deosebită. Este foarte important ca toate ingredinetele să fie la temperatura camerei, mai ales ouăle. De asemenea, mare grijă atunci când le separați. Pentru ca albușurile să se bată cum trebuie, nu lăsați niciun pic de gălbenuș să cadă în ele. Orice urmă de gălbenuș poate influența albușurile să nu se mai bată bine. Trebuie să fiți atenți și când le încorporați în compoziție. Folosiți mișcări largi, pentru că altfel riscați să se dezumfle.
Dacă nu vreți să folosiți ulei, puteți folosi unt. Acesta trebuie să fie gras, de 80% grăsime.
Pentru ornatul gofrelor, lăsați imaginația să zburde. Ornați-le după bunul plac și vor fi cele mai gustoase. La această activitate pot participa și copii, deoarece suntem convinși că le face mare plăcere să se implice în bucătărie.