Ghimbirul și beneficiile sale pentru sănătate
Strămoșii noștri știau despre beneficiile ghimbirului . Rădăcina acestei plante a fost folosită cu succes pentru tratarea afecțiunilor stomacale și a diferitelor tulburări intestinale. Conține substanțe care au un efect benefic asupra întregului corp în ansamblu.
Adesea oamenii refuză să consume ghimbir datorită faptului că nu știu întotdeauna cum să-l manipuleze corect. Dar pentru prevenirea și tratarea răcelilor, poate că nu este nimic mai bun decât el. Ghimbirul poate fi utilizat în alimente ca parte a primelor sau a doua feluri de mâncare, precum și ca aditiv la deserturi și băuturi. Există multe rețete în care este un ingredient esențial.
Ghimbir: beneficii pentru sănătate
Îmbunătățește digestia. Prin stimularea secreției de enzime digestive, rădăcina de ghimbir ajută la ameliorarea greaței și a durerilor de stomac.
Detoxifică corpul. Ghimbirul protejează organismul de efectele radicalilor liberi, care sunt dăunători sănătății și sunt principalii vinovați ai îmbătrânirii premature.
Ameliorează durerile musculare. Ghimbirul a fost utilizat cu succes pentru ameliorarea migrenelor, artritei și durerilor musculare. Și în capacitatea sa de a ameliora durerile periodice la femei, nu este inferior ibuprofenului.
Elimină greața. Rădăcina de ghimbir este considerată unul dintre cele mai populare remedii naturale pentru greață, toxemie și boli de mișcare.
Tratează durerile în gât. Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și întărește sistemul imunitar. Dacă simțiți o durere de gât neplăcută, pregătiți-vă o ceașcă de ceai de ghimbir cu miere și lămâie.
Ghimbir: contraindicații
Există anumite avertismente atunci când utilizați acest produs. Faptul este că ghimbirul este considerat un medicament. Îl puteți folosi în mod activ numai atunci când sunteți sigur că nu aveți contraindicații și intoleranță individuală.
Amintiți-vă, de asemenea, că ghimbirul este un condiment, conține uleiuri esențiale, are un gust amar și înțepător, aceasta este caracteristica sa specifică, care poate fi contraindicată persoanelor cu boli ale stomacului și vezicii urinare. În plus, este recomandabil să excludeți ghimbirul din meniu pentru mamele însărcinate și care alăptează. Pacienții hipertensivi, precum și persoanele cu probleme cardiace, sunt obligați să refuze produsul, acesta poate fi periculos pentru ei, poate provoca complicații.
Uneori, o persoană este atât de atrasă de dorința de a-și vindeca și de a-și întări corpul, încât uită de simțul proporțional. Nu credeți că ghimbirul este un panaceu, dintre care cu cât mai mult în corp, cu atât mai bine. Doar sumele admise vă vor aduce beneficii. O supraabundență, chiar și a unui produs atât de valoros precum ghimbirul, va dăuna doar, stabilind pentru totdeauna ideea influenței sale exclusiv negative.
Cum se mănâncă ghimbirul
Merită să ne amintim că ghimbirul are un gust original, care nu place tuturor. Cu toate acestea, proaspăt și uscat, are diferite nuanțe postgust. Prin urmare, după ce ați încercat, de exemplu, un produs uscat, nu vă grăbiți să trageți concluzii dacă nu vă place. Încercați o bucată de rădăcină „naturală” sau conservată, alegeți-o pe cea care funcționează cel mai bine pentru dvs.
Deci, ați dobândit ghimbirul ca rădăcină. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să îi alocați o placă și un cuțit separat. O placă sintetică este cea mai bună, deoarece lemnul va absorbi ferm mirosul, care se poate răspândi apoi la alte produse tăiate pe această placă. Clătiți bine rădăcina și curățați pielea. Faceți stratul său cât mai subțire posibil, sub el se află cele mai valoroase componente ale ghimbirului.