Gheorghe Turda a făcut mărturisiri neașteptate. De ce nu suportă noua generație de artiști
Chiar și Gheorghe Turda a fost trădat, chiar de persoanele apropiate lui. În ciuda acestui fapt, artistul a continuat să îi ajute atunci când au avut nevoie.
Atunci când vine vorba despre renumitul artist de muzică populară, Gheorghe Turda, se pare că acesta este unul dintre oamenii care nu uită niciodată trădările pe care le-a avut din partea celor din jur, mai ales că fac parte din cei pe pe care i-a și ajutat.
Despre acest subiect a vorbit Gheorghe Turda și într-un interviu, în plus, acesta a ținut să aibă și anumite observații la adresa noii generații de muzicieni.
Gheorghe Turda a făcut mărturisiri neașteptate
În cadrul interviului acordat celor de la FANATIK, se pare că Gheorghe Turda a menționat faptul că nu doar o dată, ci de mai multe ori a fost trădat în viață și chiar de către cei apropiați.
În ciuda acestui fapt, atunci când au avut nevoie de el, artistul tot i-a ajutat.
“Am avut foarte multe persoane care m-au trădat la viața mea. Enorm de mulți. Unora le-am dat și funcție și grade, când am fost șeful direcției de cultură la Ministerul de Interne. Au fost nerecunoscători, se cunosc ei. Nu vreau să dau exemple, pentru că știu prea bine cine sunt.
Au venit după mine la ansamblul Ciocârlia și Ministerul de Interne, iar eu i-am ajutat. (…)
Nu numai că m-au trădat, dar au distrus munca mea de o viață. Eu am clădit ansamblul Rapsodia, l-am reformat în 1990. De la 15 artiști, la vremea aceea, am adus în patru luni 86 de artiști. Când am plecat de acolo s-a terminat. În momentul în care am ieșit la pensie, tot ce a clădit Gheorghe Turda au distrus un individ și de o individă.
Ei știu foarte bine cine sunt aceștia, știu și ei la rândul lor.”, a declarat acesta.
Ce părere are Gheorghe Turda despre noua generație de artiști din muzică populară
În ciuda faptului că artistul este de părere că anumiți artiști au potențial, se pare că aceștia trebuie neapărat să o aibă și o bază artistică, înainte de a avea pretenții ca succesul să vină mai repede decât este cazul.
“Unii artiști din generația tânără promit. Dar să nu apeleze la aceste succese imediate și facile. Să nu își dorească să primească imediat aplauze la scenă deschisă, pentru că nu vor reuși niciodată. Nu asta este cheia succesului. Dacă nu au o bază artistică, o școală, o școală a vieții pe scenă, nu vor reuși altfel. Trebuie să aibă un repertoriu ales, o prezență pe scenă, calități vocale și interpretative, atunci mai stăm de vorbă. Cei care nu le au, nu au cum să reușească vreodată în adevăratul sens al cuvântului .”, a adăugat acesta.