Prima pagină » Local » Gestul necugetat al unui tânăr din Iaşi, surprins de camerele de supraveghere din zonă

Gestul necugetat al unui tânăr din Iaşi, surprins de camerele de supraveghere din zonă

20 aug. 2024, 10:52, 8 ,
în Local

Camerele de supraveghere din zona Palatului Culturii au surprins gestul necugetat al unui tânăr. Băiatul, însoţit de alţi doi prieteni, s-a gândit să vadă ce se întâmplă dacă atinge unul dintre clopotele statuii din capătul pietonalului. După ce l-a lovit, clopotul a căzut. Tânărul a încercat să-l pună la loc, dar fără succes.

„Individul se chinuie să o pună la loc, dar nu a reușit. Se vede că nu a fost pus pe distrugere sau furt. Clopotul este la noi şi va fi pus la loc, fiind prevăzut cu filet”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Statuia, numită Chemarea, este amplasată aproape de Palatul Culturii, pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Lucrarea artistului Alexandru Podea din Hunedoara a fost realizată în doi ani. Clopotele regăsite pe lupoaica sunt aşezate în locul alăptării, fiind chemarea mamelor către copiii aflaţi în străinătate sau chemarea străbunilor.

Lucrarea are patru metri şi cântăreşte 12 tone, fiind o sculptură care atrage şi prin dimensiunile impresionante.

Comentarii
  • Calitatea Chirica. DNA dormim?

  • tineretul mandria pu**i

    asa parinti asa odrasle, niste rahati de caine. tineretul asta numai la distrus sunt buni, se aduna stau la cioace, sparg seminte, beau bere, fumeaza, atata stiu. sa se adune sa faca un lucru bun pentru societate iaca p*la! sa de-a o matura, sa tunda boschetii, sa grebleze, sa care cu ceolofanul sa faca curat in jurul blocului. stiu doar distractie, muzica, vorbaraie, rasete si durere in p*la de toata lumea

  • chemarea acasa? stati unde sunteti fratilor ! nu veniti sa va jupoaie infractorul asta de primar !

  • pui mana la tata,,,platesti

  • @Iesean
    11:19, 20.08.2024

    cu ce te jupoaie infractorul asta de primar!? imi spui si mie? e traficul sufocat la strada si nu sunt parcari, da stiu. tot de vina e primaru ca s-au dat si se dau in continuare permise pe banda rulanta fara sa se tina cont daca soferul are loc de parcare. toate trotuarele sunt pline ochi de masini. mie chiar imi place de acest infractor de primar. fata de primarii de dupa 1989 asta chiar face. cimitirile, spatiile verzi de printre blocuri, parcurile, transportul in comun, reteaua de apa-canal, s.a. arata a tara civilizata si membra UE. stiti doar sa criticati, romanu vesnic nemultumit. ce nu a-ti candidat voi la locale, parlamentare, europarlamentare, parlamentare sau prezidentiale s afceti ceva pentru acest oras, judet, regiune? de pe margine e usor de dat prohabul jos si aratat ciocalaul si degetul mijlociu.

  • Tot felul de ghiorlani din judetele marginase vin la Iasi si raman aici. Pulea asta a vrut sa simta clopotul ca sa aibe ce povesti acasa.
    Pacat ca nu i-a cazut in cap sa il invete minte, dar mai ocupa inca un loc in vreun spital la noi.
    Carati-va acasa la voi, tartanilor, aveti si in sate la voi clopote. Eventual la gat talangi.

    • Ia, fiecare la scara lui! Iti suna cunoscut probabil.
      Uiti insa ca traim intr-o tara libera, in care fiecare locuieste acolo unde vrea. Uiti si ca multi ieseni s-au mutat la Bucuresti ori in strainatate. Dupa mintea ta, toti iesenii astia ar trebui trimisi inapoi la Iasi, nu?

  • iesean scârbit

    Asta este o bătaie de joc, o sifilie, un că cat nu este operă de artă Tot felul de neica nimeni care se cred artiști dau șpăgi ca să le fie promovate porcăriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 septembrie 2024
26 septembrie 2024