Germania prelungește restricțiile până pe 7 martie

de: Cristian Zavastin
10:47, 11 feb. 2021

Germania a decis să prelungească restricțiile impuse pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus până pe data de 7 martie.

Decizia a fost luată în urma unei discuții dintre cancelarul federal Angela Merkel și șefii Guvernelor din cele 16 landuri ale Germaniei, potrivit dpa.

Lockdown prelungit în Germania: Care sunt restricțiile

Germania a impus un lockdown în luna noiembrie, iar apoi a decis să înăsprească restricțiile după ce țara a înregistrat o creștere a numărului de îmbolnăviri. Deși în ultima perioadă numărul de noi infectări a scăzut ușor, Angela Merkel și liderii landurilor nu consideră că țara este încă în afara oricărui pericol.

Restricțiile impuse în Germania presupun închiderea școlilor, grădinițelor și magazinelor care nu comercializează produse esențiale.

Tot în urma discuției dintre Angela Merkel și liderii landurilor, s-a decis că aceștia din urmă vor fi cei care vor decide cu privire la redeschiderea ulterioară a instituțiilor de învățământ. Frizeriile și saloanele de coafură au primit deja undă verde pentru a-și reîncepe activitatea de pe 1 martie. Angela Merkel a mai spus că este crucial să se reducă rata infecției înainte ca noua tulpină de coronavirus identificată pentru prima dată în Marea Britanie să câștige teren și să devină dominantă.

Restricții privind deplasările în China

Autoritățile germane au decis înăsprirea recomandărilor privind deplasările în China, avertizând că inclusiv persoanele vindecate de COVID-19 riscă să fie plasate în izolare timp de mai multe săptămâni și să fie supuse unor „teste medicale invazive” în țara comunistă.

„Am întărit recomandările noastre pentru călători, descurajându-i să plece în Republica Populară Chineză, în special din cauza noilor reguli de carantină. Persoanele vindecate de COVID-19 vor fi imediat plasate în carantină în spital timp de mai multe săptămâni după sosirea lor şi vor fi supuse unor investigaţii aprofundate, chiar dacă ele vor avea un test PCR sau antigen negativ”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe de la Berlin.

Ministerul de Externe de la Berlin adaugă că „măsurile medicale din China sunt invazive şi presupun adesea scanere, precum şi analize de sânge zilnice”.

Totodată, instituția avertizează că toți călătorii care ajung în China sunt plasați în carantină timp de două săptămâni în locuri decise de Guvern. Totodată, deși copiii mici sunt „în general” lăsați să stea în carantină alături de părinți, cei de peste 14 ani pot să fie plasați în izolare departe de familiile lor.

Germania, afectată de criza vaccinurilor

Ministrul federal al Sănătăţii din Germania, Jens Spahn, a declarat că se așteaptă ca deficitul de vaccinuri împotriva Covid-19 să continue până în cursul lunii aprilie, transmite Reuters.

”Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele cu deficit de vaccinuri. Vrem să convocăm un summit al liderilor federali și regionali din Germania pentru a discuta campania de vaccinare.”, a scris Spahn pe Twitter.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut o distribuție „corectă” și rapidă a vaccinurilor împotriva coronavirusului în întreaga lume, inclusiv în țările mai sărace.

„Aici este vorba despre o distribuție echitabilă, și nu despre problema banilor. Desigur, vom face tot ce putem pentru a ne asigura că distribuția poate începe rapid”, a declarat Angela Merkel.