Gazul importat de Europa din SUA este foarte scump
Gazul importat de Europa din SUA este din ce în ce mai scump, o arată o statistică mondială. Europa alocă sume mari de bani pentru a reduce din dependența față de Rusia.
Joe Biden declara, în timpul vizitei, că SUA va exporta gaze naturale lichefiate în Europa pentru a ajuta la independența continentului.
Gazul importat de Europa din SUA este foarte scump datorită costurilor de extracție
Gazul importat de Europa din SUA devine scump pentru că și costurile de extracție sunt tot mai mari. Așadar, visul independenței față de Rusia pare să fie unul foarte costisitor. SUA este principalul exportator mondial de gaze naturale lichefiate și cel mai mare producător. Cei care au investit în firmele de profil sunt optimiști dar situația pare să înceapă să se schimbe.
Așadar, vorbim despre faptul că sunt zece noi proiecte americane care incă nu sunt deschise. Situaţia acestora devine incertă pentru că au crescut costurile în construcții. În schimb și în SUA prețul gazelor a crescut, iar politica verde a Casei Albe devine şi el un impediment în ecuație.
Chiar şi cele mai avansate proiecte vor dura ani de zile pentru a furniza combustibil suplimentar lumii. SUA au început să exporte GNL din gaze de şist în urmă cu şase ani, deoarece noile resurse aduse de boomul sectorului de fracturare hidraulică au determinat companiile să construiască infrastructură de export, cum este cea de la Sabine Pass, concepută iniţial pentru a gestiona importurile. Capacitatea totală de GNL din SUA se ridică acum la 120 de miliarde de metri cubi pe an.
Desigur, pe piața de profil România pare să se miște. Vorbim despre faptul că au început extracțiile de gaze naturale de la Marea Neagră, iar legea offshore a intrat deja în parlament.
Cât de periculos este transportul de gaze naturale lichefiate către SUA?
O altă problemă care ar putea cauza adevărate tragedii face referire la transportul maritim al gazelor naturale lichefiate din SUA. Analistul politic, H.D. Hartmann a afirmat într-un interviu exclusiv pentru BZI LIVE că riscul este unul enorm. Sunt multe țări care pur și simplu interzic în propriile porturi:
Vreţi război, fraților, România, Republica Moldova, Bulgaria nu sunt țări care să reziste la un conflict. Voi ştiţi cât durească să se construiască un terminal de gaz capabil să primească gaz american? 5 ani durează. Ştiţi care este pericolul? Dacă doamne ferește explodează. Dacă un vas explodează în Turcia, se simte suflul la Sofia. Sunt țări care nu aprobă astfel de vase. Este o bombă plutitoare, nu spun dacă este sigură sau nesigură. Eu spun că pericolul este atât de mare că poate rade orașe, nu ai nevoie de bombă atomică. Incă odată, sunt iluzii periculoase de doritori de război care cred că dacă distrugi Rusia face pace în Europa. a explicat H.D. Harmann la BZI LIVE.
Așadar, vom vedea dacă importul de gaze naturale în Europa către SUA se va dovedi o decizie eficientă și de lungă durată.