Găsirea şi prepararea garniturilor îţi pot da uneori bătăi de cap, mai ales când vine vorba despre masa de sărbători. De Paşti, ai la îndemână o reţetă simplă şi rapidă cu care să-i surprinzi pe cei apropiaţi!
Ingrediente:
8 cartofi medii, speciali pentru copt
8 linguri ulei de măsline
1 linguriţă pudră de usturoi
1 linguriţă boia dulce
1 linguriţă cimbru uscat
1 linguriţă rozmarin uscat
sare şi piper, după gust
verdeaţa preferată, pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 220 ºC.
Speli cartofii foarte bine sub jet de apă rece până înlături murdăria de pe coajă. Într-o cratiţă, pui cartofii şi îi acoperi cu apă. Laşi la fiert, la o temperatură medie. Verifici dacă sunt gata folosind o furculiţă. Scoţi cartofii şi îi laşi să se răcească. Nu-i descojeşti!
Ulterior, pui cartofii într-o tavă încăpătoare, peste hârtia de copt. Laşi spaţiu suficient între ei. Îi zdrobeşti uşor cu furculiţa sau cu o ustensilă specială. Asezonezi cu ulei de măsline, pudră de usturoi, boia dulce, cimbru şi rozmarin, sare şi piper după gust.
Laşi cartofii la cuptor între 20-30 de minute până se rumenesc. După ce s-au copt, presari verdeaţa preferată. Îi serveşti calzi, ca atare, cu sosul preferat, sau lângă fripturi.