Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta ei de murături asortate: „Asta e toată șmecheria”
Gabriela Cristea le-a dezvăluit fanilor rețeta ei de murături asortate și ce secrete are pentru ca acestea să fie tari și gustoase. Vedeta s-a filmat în timp ce prepara aceste bunătăți, arătând toate ingredientele pe care le folosește. Mai mult, Gabriela Cristea nu duce borcanele în beci imediat ce le-a umplut, ci după două săptămâni.
Gabriela Cristea își uimește din nou fanii cu o rețetă gustoasă de murături asortate. Ca mai toate gospodinele, și vedeta își pregătește cămara pentru iarnă. Aceasta a explicat într-un video pe rețelele de socializare cum pune ea murăturile.
Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta ei de murături asortate
Pe lângă murăturile preferate, vedeta a avut nevoie de următoarele ingrediente: hrean, usturoi, crenguțe de cimbru, foi de dafin, varză, ardei iute, sare, opt litri de apă, bețe de mărar, piper boabe și muștar boabe.
„Am luat murăturile și le-am tocat mărunt, rondele, ca și cum ar fi salată. Am mai curățat niște hrean, usturoi, căci fără hrean și fără usturoi… murăturile nu stau țepene, cum s-ar spune!
Bun, și o să începem și o să vă arăt că practic o să procedez ca la orice murături. Punem niște țelină aici pe fund, punem niște usturoi (…) avem aici și niște cimbru și o să punem niște crenguțe de cimbru, facem o bază așa jos… și toate astea o să aromatizeze murăturile.
Aici avem foi de dafin, punem câteva și începem efectiv să umplem, pentru că e și mai simplu că nu mai trebuie să stăm să le și așezăm, ci doar să le amestecăm un pic și să le punem, pentru că ele se vor așeza singure în borcan.
Mai am și o varză rătăcită pe aici rămasă, așa că o punem si pe aceasta aici. Punem și un ardei iute, undeva pe la mijloc, mai punem și niște usturoi, mai punem și niște hrean, să fie… și continuăm. O să mă întrebați care este proporția, că de fapt, asta e toată șmecheria la murături, care este proporția de sare și apă”, a povestit Gabriela Cristea.
Câtă sare se pune la murături
Secretul la murături este să nu pui sare nici prea multă, dar nici prea puțină. Și-atunci… de-a lungul timpului eu am experimentat și mi-am dat seama că o lingură rasă de sare, la 1 litru de apă, este foarte suficient.(…) Eu am aici deja 8 litri de apă, și trebuie să pun 8 linguri de sare. După ce apa dă în clocot, mai lăsați 5 minute să fiarbă.
Înainte să pun apa, punem și niște bețe de mărar (…) dau o aromă… extraordinară. Să nu uităm de piper, trebuie să punem boabe de piper și am aici și muștar și gata! O să vină apa imediat.
A fiert și zeama noastră pentru murături și încep să o pun. După cum vedeți, eu o pun fierbinte, nu o las să se răcească și am mai auzit tot felul de metode, că se scurge iar toată zeama, că se fierbe din nou, se suflă murăturile, eu pur și simplu o pun așa, opărită.
Las murăturile desfăcute, nu le pun capac până când se liniștesc, pentru că ele or să înceapă să fiarbă și când s-au liniștit, le pun capacul și le duc… primele 2 săptămâni le las la cald, și după aceea le duc în beci, la un loc mai răcoros așa. Cam asta fac eu și cam astea sunt secretele mele”, a încheiat Gabriela Cristea.