Fursecuri de post cu cocos din doar 3 ingrediente. Seamănă cu macarons, dar sunt mult mai ușor de făcut

de: BZI.ro
11:58, 09 oct. 2023

Această rețetă de fursecuri de post cu cocos din doar 3 ingrediente este dedicată iubitorilor de cocos, deoarece sunt preparate doar din cocos răzuit, puțin zahăr și lapte de cocos. Cocosul este una dintre cele mai îndrăgite arome când vine vorba de dulciuri. Bogat și cremos, dar în același timp dietetic și cu o ușoară aromă de nuci, cocosul este ingredientul vedetă al acestei rețete care te va cuceri instant pentru că se face simplu și are un gust absolut minunat. Pe desupra, are puține calorii și este de post.

Fursecuri de post cu cocos din doar 3 ingrediente

Cu toate că aceaste fursecuri cu cocos au o textură mult mai crocantă, ele sunt un înlocuitor demn de luat în considerare dacă vă place macarons, însă sunteți în căutarea unui desert mult mai ușor de preparat acasă.
Cea mai bună parte a acestei rețete este că nu aveți cum da greș de-a lungul procesului de preparare. În timp ce biscuiții macarons necesită să bati albușurile de ou și apoi să le adaugi la celelalte ingrediente, aceste fursecuri din doar 3 ingrediente sunt foarte simplu de făcut.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele într-un bol mare, iar apoi să le iei cu lingura și să le pui în tava de copt. În timpul coacerii, aceste fursecuri cu cocos se vor rumeni la margini, devenind crocante, dar contrastând cu mijlocul moale și lipicios. O combinație de care nu te vei putea sătura! Aceste fursecuri din doar 3 ingrediente sunt vegane, nu conțin făină, ouă sau ulei, ceea ce le face un deserv absolut divin pentru zilele de post. Cocosul este bogat în grăsimi sănătoase și fibre suplimentare ce creează senzația de sațietate și fericire.

Pocesul de preparare nu ar putea fi mai simplu

Fursecurile de post cu cocos pot fi acoperite și păstrate într-un recipient ermetic în frigider timp de 3-4 zile. De asemenea, se pot congela fără probleme. Pentru a te bucura de ele în cazul în care le păstrezi la congelator, tot ce trebuie să faci este să le dezgheți la temperatura camerei. Ele își vor păstră textura inițială, care este asemănătoare cu cea a fursecurilor macarons.

Ingredientele necesare constau în 2 căni (180g) de cocos răzuit, 2 linguri de zahăr granulat și 1/4 cană (60ml) de lapte de cocos. Cocosul răzuit poate varia. Pentru cele mai bune rezultate, folosește un cocos cât mai fin răzuit. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și acoperă o tavă de copt cu hârtie pergament. Într-un castron mare, adaugă cocosul răzuit și amestecă-l cu zaharul și laptele de cocos. Cu ajutorul unei spatule, amestecă până când cocosul răzuit este complet acoperit și compoziția se transforma într-un aluat lipicios.

Folosind o lingură, ia puțin amestec de cocos în mâini și modelează-l în formă de sferă. Așează aceste sfere de cocos pe tava de copt, la aproximativ 2,5 cm depărtare una de cealaltă. Aplatizează ușor fiecare fursec. Coace fursecurile cu cocos timp de 15-18 minute sau până devin aurii la margini. Lasă-le să se răcească în cuptor timp de aproximativ 10 minute, iar apoi le poți transfera cu grija într-o farfurie plată. Odată răcite, poți păstra aceste furecuri de post într-un recipient ermetic în frigider timp de 3-4 zile.