Friptură de porc la tigaie cu sos. Un preparat fraged și gustos
Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare delicioasă, aromată și sățioasă, putem face o friptură de porc la tigaie cu sos. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Pentru a oferi fripturii un plus de savoare, putem adăuga condimente aromate. Iată rețeta cu care vei obține la tine în bucătărie un preparat fraged și gustos.
Friptură de porc la tigaie cu sos
Când vine vorba de gustoasa friptură de porc, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pe placul multora dintre noi este o friptură de porc la tigaie cu sos. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
Dacă pregătim un sos aromat, preparatul culinar va căpăta mai multă savoare și îi va cuceri pe toți cei de la masă. Friptura de porc la tigaie cu sos merge de minune la orice masă festivă și nu numai. Gospodinele pricepute în bucătărie pregătesc la masa de Crăciun sau de Revelion o friptură fragedă și suculentă, făcută la tigaie sau la cuptor.
Friptura se servește cu o garnitură delicioasă. Putem pregăti o salată de legume și verdețuri proaspete sau niște cartofi crocanți. La fel de bine putem asezona friptura cu un sos de roșii cu usturoi. Pe lângă friptură putem pregăti pentru cei dragi și niște sarmale învelite în foi de varză murată. Rețeta bunicii ne va ajuta să obținem niște sarmale delicioase. Rețetele de friptură sunt inedite, spectaculoase și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia.
Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă
Pentru delicioasa friptură de porc făcută la tigaie vom avea nevoie de 4 cotlete de porc, 1 linguriță de sare, piper negru, 2 linguri de ulei de măsline. Pentru amestecul de condimente vom folosi 1 lingură de făină, 1 lingură de praf de usturoi, 1 lingură de praf de ceapă, 1 linguriță de boia, 1 linguriță de salvie, 1 linguriță de maghiran, sare și piper. Pentru sos vom avea nevoie de 240 ml de supă de pui, jumătate de lingură de oțet de mere, 2 linguri de miere și 2 linguri de unt.
Se pregătesc cotletele de porc, se spală, se lasă la scurs apoi se ung cu sare și piper și se lasă deoparte timp de 30 de minute. Între timp, într-un bol se amestecă toate condimentele pentru a obține o compoziție aromată. Se trece fiecare cotlet de porc prin acest amestec.
Într-o tigaie cu ulei încins se pun cotletele de porc la prăjit. Se întorc pe ambele părți pentru a se rumeni uniform, iar când sunt gata, se scot cotletele pe un platou și se lasă ușor la răcit. După aceea vom pregăti sosul aromat.
Într-o tigaie curată în care am pus câteva linguri de ulei adăugăm supa de pui și oțetul apoi amestecăm ușor. După aceea adăugăm mierea și se fierbe totul până când sosul scade. Se pune și untul și se lasă până când acesta se topește. Se ia tigaia de pe foc și se pun cotletele de porc în sos. Se lasă așa timp de 10 minute apoi se servesc cotletele cu sos deasupra și cu un pic de pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
Friptura de porc la tigaie cu sos are o savoare deosebită, se face rapid și merge servită la orice masă alături de o garnitură gustoasă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.