Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean Brăila. Câte cadre medicale, testate pozitiv

de: Elena Nicoleta BUJOR
12:30, 19 iun. 2020

Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean Brăila. Focar de coronavirus la Spitalul Județean Brăila, au declarat, vineri, 19 iunie 2020, surse oficiale. Este vorba de cel puțin doi medici, cinci asistente și o infirmieră care au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean Brăila

Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean Brăila. Un focar al virusului COVID-19 a apărut la Spitalul Judeţean din Brăila, precizează surse din rândul autorităţilor judeţene. Cel puţin doi medici, cinci asistente şi o infirmieră s-au infectat după ce au intrat în contact cu pacienţi COVID.

Cadrele medicale au fost testate, iar rezultatele au arătat că fost pozitive.

În următoarea perioadă urmează să fie testaţi toţi angajaţi celei mai mari unităţi medicale din Brăila.

Infectări cu Covid-19 în judeţul Brăila

Mult timp, judeţul Brăila a fost în fruntea statisticilor naţionale având cele mai puţine infectări cu Covid-19 şi niciun deces.

În ultimele două săptămâni, situaţia s-a schimbat și, conform statisticilor, de la începutul epidemiei, la Brăila sunt 99 de persoane confirmate pozitiv cu virusul COVID-19.

Dintre acestea, 32 au fost declarate vindecate, iar alte patru, câte două din Galaţi şi Brăila, au murit.

În izolare la domiciliu sunt 1.850 de brăileni, iar în carantină au fost plasate 41 de persoane.

Focar de Covid-19 la Spitalul de Urgență Drobeta Turnu Severin

La Neurologia Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin au fost confirmate 12 persoane cu Covid-19, la începutul acestei luni. Este vorba despre 9 cadre medicale și 3 pacienţi. O anchetă epidemiologice a DSP Mehedinți a scos la iveală sunt 12 cazuri Covid-19. Din totalul de 12 cazuri, 9 sunt cadre medico-sanitare – 1 medic, 5 asistenți medicali și 3 infirmiere – și 3 pacienți internați în secția Neurologie, în perioada 17 mai – 6 iunie.

Persoanele cu rezultat pozitiv au fost internate în spitalul Covid – secția Boli Infecțioase SJU Drobeta Turnu Severin (10 persoane, din care 1 caz pe secția AŢI – pentru afecțiunea neurologică) și în spitalul suport Covid- Orșova (2 persoane). Contacții acestora sunt în izolare la domiciliu.

Personalul secției Neurologie și pacienții au fost testați, iar DSP a dispus măsuri riguroase de curățenie și dezinfecție a tuturor spațiilor. De asemenea, recomandarea este ca pacienții aflați deja pe secția Neurologie să rămână în aceleași saloane, până la externare.

Focar de coronavirus la Spitalul de Copii Iași

Dr. Cătălina Ionescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, a anunțat pentru Cotidianul „Bună Ziua Iași” că la sfârșitul lunii mai, din cele patruzeci de teste efectuate a ajuns rezultatul a 23 de cadre medicale. Rezultatul acestora este negativ, în afară de cele patru cadre medicale testate pozitiv.

„Din cele patruzeci de teste efectuate la Clinica a treia Pediatrie din cadrul Spitalului Sfânta Maria din Iaşi, doar patru au ieșit pozitive. Mai așteptăm rezultatele pentru alte 13 teste. Menționez că cele 13 cadre pentru care așteptăm rezultatul testărilor nu au fost în contact cu persoane depistate pozitiv. Am testat toți copii de la Clinica a treia Pediatrie și rezultatele au fost negative. Nu mai internăm și nici nu mai externăm până nu repetăm testarea în a șaptea zi de la prima recoltare.

Din ceea ce știu, cele patru cadre medicale depistate pozitiv cu COVID-19, au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase «Sfinta Cuvioasa Paraschiva». Cel mai sigur virusul a fost adus din afara spitalului întrucât aceștia nu au lucrat cu pacienți infectați și niciunul dintre cei internați la Clinica a treia Pediatrie nu a fost testat pozitiv.”, declara dr. Cătălina Ionescu.

Trei cadre medicale de la Clinică a treia Pediatrie din cadrul Spitalului Sfânta Maria din Iaşi au fost depistate pozitiv ieri, 21 mai 2020, cu coronavirus. Rezultatele testelor au venit pe data de 22 mai 2020. Clinica funcţionează într-o clădire separată de unitatea medicală deoarece acolo sunt internaţi copii de diverse vârste cu boli infecto-contagioase. Aceşti copii trebuiau să fie internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, dar fiindcă spitalul Sf. Maria este spital Covid, aceştia au rămas internaţi aici.