Focar de coronavirus la IPJ Vaslui. Câte cazuri au fost inregistrate

de: BZI.ro
12:25, 02 oct. 2020
focar-de-coronavirus-ipj-vaslui

Un nou focar de coronavirus a fost descoperit la IPS Vaslui. 14 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19. Potrivit unor decizii primite din partea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, poliţiştii testaţi pozitiv se afla în carantina sau în izolare la domiciliu.

„Deciziile primite de la DSP pentru izolarea şi carantinarea poliţiştilor au fost puse în aplicare de îndată. La nivelul instituţiei au fost luate măsuri de prevenire a infectărilor şi au fost dezinfectate toate spaţiile”, au precizat, pentru Agerpre, reprezentanţii IPJ Vaslui.

Focar de coronavirus. 3.085 de cazuri confirmate cu noul coronavirus în Vaslui

Potrivit ultimei raportări făcute de autorităţile sanitare, la nivelul judeţului Vaslui s-au înregistrat până la această dată un număr de 3.085 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, dintre care 86 au decedat.

Sunt internaţi în spital 238 de pacienţi infectaţi, dintre care opt sunt asimptomatici, 57 au forme uşoare, 147 prezintă forme medii şi 26, forme severe, iar şapte persoane se află în Secţia Anestezie Terapie Intensivă. Din datele oficiale mai reiese faptul că 78 de persoane confirmate pozitiv sunt izolate în Spitalul de Psihiatrie Murgeni, 47 de persoane infectate cu noul coronavirus se află în Centrul de Recuperare şii Reabilitare Râşeşti, iar 367 de persoane pozitive sunt la domiciliu.

Focar de coronavirus la Spitalul Floreasca. Câţi oameni au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2

Este focar de coronavirus la Spitalul Floreasca. Secţia Chirurgie ÎI a celui mai mare spital de urgenţă din România a fost închisă pentru internări se pentru serviciul de gardă. Mai mult de 15 oameni din rândul personalului secţiei au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Secţia Chirurgie II de la Spitalul Floreasca are o capacitate de 50 de paturi. Pe secţiile de chirurgie ajung cazuri grave, din toată ţara.

Medicul Bogdan Oprită spune că activitatea este acum preluată de celelalte două secţii de chirurgie ale unităţii sanitare.

Mai multe rude ale angajaţilor din spital au spus că şefii unităţii medicale ar fi ascuns rezultatul pozitiv al unui pacient, însă conducerea spitalului infirma această informaţie.

O anchetă epidemiologica este acum în curs

O anchetă epidemiologica este acum în curs în spital, şi, cel mai probabil, când aceasta se va încheia, epidemiologii vor stabili şi care a fost sursă infecţiei.

„Acum secţia respectivă se ocupă de bolnavii care au fost testaţi şi care au ieşit negativi, şi de ei se ocupă personalul care a fost testat, pentru că întreg personalul secţiei şi al blocului operator aferent secţiei a fost testat. Din personalul respectiv au ieşit 15 asistente şi infirmiere plus un brancardier, adică 15 cu totul plus un brancardier şi un rezident au ieşit pozitivi, restul fiind asistente şi infirmiere din secţia respectivă. În momentul în care personalul va fi retestat a doua oară joi, conform planului de măsuri stabilit de nucleul de epidemiologie al spitalului, cei care vor ieşi în continuare negativi îşi vor relua treptat activitatea astel încât, dacă toate lucrurile merg ok, sâmbătă estimăm că secţia va fi redeschisa pentru activităţile de gardă”, a explicat Oprită, conform Agerpres.

Previziune sumbră despre coronavirus: „Va fi cu noi pentru totdeauna”

Noul coronavirus va fi, într-o formă sau alta, prezent pentru totdeauna, a declarat Sir Mark Walport, membru în Grupul de consiliere ştiinţifică pentru urgenţe a Guvernului Britanic.

După ce a spus că virusul ucigaş nu va dispărea din vieţile noastre, omul de ştiinţă a zis că va fi necesar ca oamenii să se vaccineze la intervare regulate de timp.

Toate aceste declaraţii şocante au venit în contextul în care conducerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a spus că spera că pandemia să se încheie în decurs de doi ani, la fel cum a fost cazul gripei spaniole.

Mark Walport a spus că populaţiile mai dense şi călătoriile fac ca acest coronavirus să se răspândească mai uşor. În plus, populaţia lumii este acum mult mai numeroasă decât în 1918.