Prima pagină » Cultural » Florin Zamfirescu se gândește din ce în ce mai mult la moarte. „Eu gata, m-aș cam duce”

Florin Zamfirescu se gândește din ce în ce mai mult la moarte. „Eu gata, m-aș cam duce”

26 iun. 2023, 09:13,
în Cultural

Florin Zamfirescu a ajuns la vârsta de 74 de ani cu dorința de a pleca din această lume. În mod surprinzător, cu toate că are foarte multe satisfacții în plan personal, consideră că vremea lui s-a cam dus și că este momentul să se gândească serios la momentul în care nu va mai fi în viață.

Florin Zamfirescu suferă de mai multe probleme de sănătate, din cauza cărora este nevoit să ia zilnic 50 de pastile.

Florin Zamfirescu se gândește din ce în ce mai mult la moarte

Actorul este fericit, însă, că soția lui este doctoriță și îl îngrijește așa cum știe mai bine.

„În aparență stau foarte bine, cu soția doctoriță, care are grijă de mine. Iau cam multe pastile pe zi, dimineața și seara. Cam 20. Am cam toate afecțiunile.

Întreabă-mă ce nu am.  Nu mai fumez de vreo cinci ani, dar culmea, visez și acum că fumez. E iarba naibii tutunul. Dar… cât o mai fi…  Eu m-am plictisit pe Terra. Am fost aici, mă simt bine, mă bucur de succesele oamenilor. Dar eu gata, m-aș cam duce”, a spus actorul pentru  cancan.ro.

Ce spune actorul despre familia sa

Florin Zamfirescu se mândrește cu copiii și nepoții lui. Are numai cuvinte de laudă față de Vlad, fiul său, și de nora sa, care ambii se învârt în jurul actoriei.

Nepoțeii sunt marea lui bucurie, fiecare dintre ei având talente care mai de care mai frumoase. Cu toate acestea, actorul nu ar spune nu plecării din această lume, mărturisind că s-a plictisit de viață.

„Uite că mă bucur, și am și timp liber. Am copiii foarte buni, Vlad e directorul Teatrului Bulandra. E regizor, are succese enorme, are sălile pline când joacă. S-a căsătorit acum, a doua oară.

Ștefana e o minune. E actriță, e regizoare, e conferențiar la UNATC. Am fost la ea la clasă, mâine mă duc din nou, că are examen, să o văd. Am și o minune de nepoți, unul e pianist, altul pictor, altul e toboșar, cel mic e înnebunit de matematică.

Am satisfacții, dar m-am plictisit de viața pe pământ. De viața asta înspăimântătoare. Mă obsedează versul lui Nichita Stănescu – «Și eu numai pentru ea trăiesc, în viața fioroasă de sub ceresc». De ce o fi zis asta Nichita? «Viața fioroasă de sub ceresc» …”, a mai spus Florin Zamfirescu.

Florin s-a apucat de grădinărit

Actorul spune că nu i-a fost deloc ușor să ia decizia de a se retrage de pe scenă. S-a gândit mult până să facă anunțul oficial, a analizat bine situația și spune că a ajuns la concluzia că nu vrea să moară pe scenă, pentru că a muncit destul, chiar și în condiții precare, s-a îmbolnăvit din cauza aceasta și simte nevoia să facă altceva.

Îi este greu că mereu trebuie să dea explicații și oamenii sunt curioși, dar și dornici să-l revadă pe scenă. Florin Zamfirescu spune că acum se bucură de noua casă pe care a făcut-o alături de soția sa și are tot felul de activități. S-a apucat de grădinărit, are grijă de curtea lui și își găsește mereu ceva de făcut la țară.

„Nu e ușor să te retragi. În primul rând, ți-e ție greu și în al doilea rând, te întreabă lumea de ce te-ai retras. (…) M-am retras într-o casă pe care am făcut-o eu, cu soția mea actuală, care e o fată minunată, și mă simt foarte bine. Am revenit la obiceiurile din copilărie. Am o grădinuță cu roșii, câte un pom din fiecare, prun, măr”, a mai spus marele actor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`