Florin Cîțu nu oprește exportul de lemn din România
Florin Cîțu nu oprește exportul de lemn din România. Președintele PNL consideră că ţara nu îşi permite să facă un acest gest pentru că ar urma consecinţe nefaste din partea celorlaltor țări. Așadar, o eventuală oprire a exportului de cereale din România ar duce la un război comercial.
Vă aducem aminte faptul că au fost specialişti care au avertizat despre posibilitatea existenței unei crize alimentare mondiale, ceea ce ar putea declanșa și alte crize. În altă ordine de idei vă aducem aminte faptul că România are mari probleme în ceea ce privește furtișagul lemnelor. Există o adevărată mafie a lemnului cu ramificații și în instituțiile statului.
Florin Cîțu nu vrea să oprească exportul de lemn din România
Președintele PNL consideră că ar putea porni un război comercial dacă România va opri exportul de lemn. Florin Cîțu menţionează că țările care vor fi private de cerealele romaneşti ar putea opri la rându-le exporturile cu bunuri din România:
”Nu văd o astfel de măsură să ajute România. Noi exportăm ceva, alte țări exportă altceva și noi depindem de acele importuri. Dacă noi zicem că nu vom mai exporta ceva, atunci și alte țări vor spune că stopează exporturile. Ce facem, începem un război comercial?”, a spus Florin Cîțu.
Fostul ministru de Finanțe a răspuns celor care s-au plâns de faptul că nu mai găsesc materii prime. Vorbim despre faptul că administratorii firmelor au cerut ca exportul de lemn din România să se oprească. Oricum în România este interzis exportul de lemn către alte țări din spaţiul extracomunitar. Totuși, acest lucru nu îi împiedica pe cei din mafia lemnelor să fenteze legea care există în acest moment în România.
România exportă lemn masiv, iar pădurile noastre sunt tăiate fără milă
Problema exportului de lemn din România este una foarte complexă. În fiecare an păduri întregi dispar de pe teritoriul țării. Mafia lemnelor este prezentă în toate instituţiile statului, iar flagelul pare de neoprit. De exemplu în urmă cu aproximativ un an de zile un activist de mediu care filma mafia lemnului a fost bătut de mai multe persoane. Incidentul s-a produs chiar de față cu oamenii legii care au asistat la scenele reprobabile.
Un alt activist a fost băgat în spital de mai multe persoane pentru că şi-a permis să filmeze momentele în care aceștia încercau să fure lemn din pădure. O altă problemă este şi cea legată de legea suveranității, lege care nu este adoptată în parlament şi care bate pasul pe loc. Vă aducem aminte faptul că legea suveranității a fost publicată în Monitorul Oficial după sute de mii de persoane au semnat pentru ea. Dacă la început parlamentarii social democrați au semnat pe lege, la ordinul lui Marcel Ciolacu, aceștia şi-au retras semnăturile.
Legea suveranității interzice exportul de lemn din România pe o perioadă de 100 de ani.