Florile de salcam, remediu eficient in 15 boli. Vezi si cum le poti consuma proaspete pe timpul iernii
Floarea de salcam este un remediu multilateral la indemana oricui; poate trata si alina dureri din cele mai diverse si mai puternice. Substantele continute de floarea de salcam, precum uleiul volatil, substantele mucilaginoase, acaciina, sunt aliatele sanatatii noastre fizice si psihice. Iata cateva probleme medicale care pot fi tratate cu flori de salcam:
- Dureri de stomac, arsuri gastrice, gastrita hiperacida, ulcer gastric si duodenal. Floarea de salcam calmeaza in cateva minute durerile gastrice. Intr-un tratament de lunga durata, trebuie consumata cate o lingurita cu pulbere de flori de salcam inainte de fiecare masa, pentru gastrite si ulcer. Puteti tine cura de o luna, cu posibilitatea de a repeta dupa inca o luna de pauza. De asemenea, puteti prepara o infuzie de flori de salcam – turnati 200 ml apa clocotita peste o lingurita de flori de salcam uscate. Acoperiti cana timp de 5-10 minute, strecurati si beti.
- Constipatie. Preparati o pasta din floare de salcam astfel: luati 10 linguri de floare de salcam uscate si macinati-le bine. Amestecati cu aproximativ cinci lingurite de miere pana obtineti o pasta pe care o puteti consuma zilnic, timp de 2 luni, o lingura in fiecare dimineata, inainte de micul-dejun.
- Tuse. Floarea de salcam contine ulei volatil, precum si acacina si robinina, doi compusi foarte importanti cu proprietati antitusive excelente. Infuzia de flori de salcam, consumata la o temperatura nu prea ridicata poate calma crizele de tuse convulsiva. Daca aveti posibilitatea, indulciti-o cu miere de salcam.
- Insomnie. Fie ca faceti o cura cu infuzie de floare de salcam timp de o luna sau consumati floarea de salcam proaspata, amestecata cu doua-trei lingurite de miere, sau o adaugati in salatele de fructe, acestea au efect de combatere a insomniei.
- Depresie. Se recomanda consumul de infuzie timp de trei saptamani.
- Irascibilitate. Se administreaza maceratul de flori de salcam. Acesta se obtine din doua lingurite de flori uscate care trebuie lasate de seara pana dimineata in 200 ml apa plata. Maceratul se filtreaza si se bea dupa micul dejun.
- Migrena cauzata de stres. Infuzia preparata din florile de salcam are darul sa linisteasca, sa calmeze, sa combata stresul si migrenele aparute pe fond de oboseala. Aceasta se prepara din trei lingurite de flori uscate de salcam care se lasa zece minute intr-o cana cu apa clocotita. Se beau cate doua cani de infuzie in fiecare zi, indulcita, de preferat, cu miere de salcam. Cura se face timp de o luna.
- Candidoza. Ceaiul de flori de salcam, folosit in baile de sezut, calmeaza simptomele vaginitelor – arsura, uscaciune si mancarime – si este totodata un bun cicatrizant, accelerand vindecarea.
- Astenie, oboseala. Daca va aflati in perioade de suprasolicitare intelectuala, puteti lua inainte de fiecare masa o lingurita de pudra de flori de salcam. Aceste flori sunt indicate in perioadele de astenie si oboseala, alungand stresul si anxietatea.
- Carcei. Puteti bea in fiecare zi un ceai obtinut prin infuzia unei lingurite rase de pudra de flori de salcam si o lingurita de propolis.
Cum puteti consuma flori de salcam proaspete iarna. Adunati florile de salcam si inveliti-le in pungi de hartie, iar apoi in pungi de plastic si bagati-le la congelator. Se vor pastra proaspete foarte mult timp.
Dulceata de salcam, un adevarat medicament: ce poti trata cu ea si cum pregatesti serbetul si clatitele cu flori de salcam
Indicatiile terapeutice ale preparatelor din flori de salcam