Film de groază, „turnat” într-o școală din Iași. Un elev a primit un pix în ochi, pentru ca un coleg de-al său să se amuze: „Aveți grijă și la cretă” – FOTO
Un caz care ar trebui să intre în atenția părinților, după ce un copil din Iași risca să rămână fără vedere din cauza unui vârf de pix. Elevul a trecut prin dureri mari până când le-a spus părinților ce s-a întâmplat
Un copil în vârstă de 11 ani, din Iași, a ajuns în stare gravă la spital, după ce un coleg l-a lovit cu vârful pixului în ochi. Părinții nu au observat nimic deosebit după ce l-au luat de la școală, nici acesta nu a zis nimic, decât la orele târzii ale nopții, când durerea a devenit greu de suportat.
Din cauza unui pix, un copil din Iași risca să rămână fără vedere
După alte 12 ore în care ochiul se putea infecta fără precedent, copilul a ajuns la spital, unde a fost operat de urgență. Medicii afirmă faptul că plaga pe care au tratat-o reprezenta un pericol pentru vederea acestuia, fiind destul de adâncă.
Prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, afirmă faptul că din joacă se pot produce adevărate tragedii și încurajează părinții să fie mai atenți. Cu toate acestea, în prezent, copilul se află în afara oricărui pericol.
„Am avut, recent, în clinică, un copil în vârstă de 11 ani, deci cam în clasa a patra. Avea o plagă destul de urâtă la nivelul ochiului, după ce un coleg de clasă l-a lovit cu vârful unui pix. Mai exact, colegul din față s-a întors, iar capătul ascuțit al pixului era îndreptat către colegul din spate. Copilul a fost operat, în prezent este bine. Culmea este că incidentul s-a petrecut la școală, copilul nu i-a spus mamei ce s-a întâmplat, decât noaptea, când ochiul a început să-l doară. El a ajuns în clinică abia a doua zi, deci după 12 ore, timp în care ochiul putea să se infecteze. Am rămas surprinși de faptul că nu s-a infectat ochiul”, a subliniat Prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.
Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă
Medicul ieșean a observat faptul că în ultima perioadă ajung frecvent, în clinică, copii cu plăgi corneene produse prin înțepare cu instrumente de scris sau alte obiecte ascuțite, precum cuțitul. Din acest motiv, părinții ar trebui să-și facă timp pentru a-i atenționa în legătură cu pericolele la care cei mici se expun folosind obiecte ascuțite.
„Cei mici ar trebui să înțeleagă cât de periculoase sunt obiectele ascuțite, din joacă se poate întâmpla orice. Să fie atenți, să nu arunce nici cu cretă, să nu stea cu pixul sau cu alte obiecte cu partea ascuțită în sus, sunt unii copii care se joacă cu cuțite și țin partea ascuțită a acestuia îndreptată spre ochi. Aceste evenimente neplăcute se pot întâmpla la toate vârstele, de la copii mici până la adolescenți. Din acest motiv, este important și ca părinții să fie mai atenți atunci când observă ceva deosebit la copil”, adaugă prof. dr. Camelia Bogdănici în legătură cu faptul că un copil din Iași a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost lovit cu vârful unui pix în ochi.