Feriți-vă de ei! Telekom este cea mai reclamată companie din Iași! Nesimțirea operatorului de internet scoate din sărite clienții! Zona Bucium este afectată de 3 zile și nimeni nu intervine să remedieze defecțiunile

de: evelina.chitoroaga
02:00, 27 oct. 2020

Mai multe gospodării din zona Bucium au rămas de câteva zile fără conexiune la internet, serviciu asigurat de către cea mai reclamată companie din Iași, Telekom România. Tot mai mulți clienți anunță că vor rezilia contractele. Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 165 de milioane de euro

Telekom România Communications SA furnizează servicii din ce în ce mai proaste. Clienții companiei sunt din ce în ce mai nemulțumiți de calitatea serviciilor. De la începutul anului până în prezent, la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași au fost înregistrate nu mai puțin de 450 de reclamații. Cele mai multe reclamații se referă la lipsa semnalului pentru grilele de programe TV sau lipsa conexiunii la internet. Recent, un caz asemănător s-a petrecut în zona Bucium, din Iași. Mai multe gospodării au rămas fără conexiune la internet, deși facturile sunt achitate.

„De sâmbătă (24.10.2020) nu mai avem internet. Mă afectează pentru că lucrez de acasă. Am sunat la Telekom, dar degeaba, nimeni nu intervine. Singura soluție este să reziliez contractul. În ultimii ani când am folosit serviciile Telekom, nu am întârziat nici măcar o dată plata facturii. Nu este normală atitudinea companiei. Cu prima ocazie, voi rezilia contractul”, a spus un client din zona Bucium – Pietrărie.

De precizat că relația cu media este inexistentă în cadrul Telekom. La solicitările de interes public, reprezentanții companiei nu catadicsesc să formuleze un răspuns. În aceste condiții, oamenii își pot rezilia oricând contractul cu Telekom, invocând tocmai faptul că nu au beneficiat de serviciile contractate.

Telekom România este pe pierderi, dar face combinații cu afaceriști din Iași

Situația Telekom România Communications SA este destul de problematică. Anul trecut, datele financiare ale companiei arătau pierderi de aproximativ 165 de milioane de euro. În schimb, Telekom face afaceri cu spațiile deținute în Iași. La începutul anului 2019, a fost scos la licitație un spațiu ce aparține companiei, în suprafață de 800 de metri pătrați, situat pe strada Gavriil Musicescu. A depus o ofertă societatea Urbioled SRL, controlată de Ana-Maria Ciotîr și Bogdan Solcanu, fiul fostului senator Ion Solcanu. Valoarea acesteia a fost de 825.000 de euro. Aveau neapărat nevoie de spațiu pentru a salva un proiect european cu o valoare de 5,5 milioane de euro. Însă, surpriză, la licitație s-a mai prezentat o persoană fizică, care a plusat până la 850.000 de euro. Comisia de evaluare a respins oferta mai bună pe motiv de integritate.

În realitate, Urbioled SRL a vut o înțelegere prealabilă cu reprezentanții Telekom. Înainte ca anunțul licitației să fie publicat, Urbioled și Telekom erau rivale la licitațiile pentru extinderea iluminatului public în localitățile din țară. Brusc, după ce au venit cu oferta pentru spațiul din Iași, Urbioled s-a prezentat la licitațiile publice în cadrul unei asocieri cu Telekom. Compania deținută de Deutch Telekom venea ca lider de proiect, iar Urbioled ca subcontractant. Din partea Telekom, apărea ca reprezentant Miroslav Majoros. De fapt, societatea condusă de Ana-Maria Ciotîr se ocupă de onorarea contractului. În această manieră au fost câștigate contracte publice în valoare de 2 milioane de euro, din 2019 până în 2020.

Clienții Telekom au reclamat că au dispărut programe TV din grilă

La începutul anului 2019, tot mai mulți ieșeni, dar și clienți din țară au depus reclamații după ce Telekom România a scos din grilă programele Eurosport și Discovery. Au dispărut canalele Animal Planet, Animal Planet HD, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Science HD, Discovery Showcase HD, Eurosport HD, Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 360 HD, Viasat HD, DTX HD, ID Xtra, ID Xtra HD, TLC, Travel Channel HD, Food Network și Food Network HD. Operatorul a încercat să mușamalizeze aceste modificări printr-un comunicat menit să îndulcească țeapa trasă clienților.

Direcția Națională Anticorupție ar trebui să ancheteze modul în care a fost condusă compania Telekom

Nemții care sunt acționarii principali ai Telekom au cumpărat compania la un preț de nimic, iar apoi și-au recuperat banii din vânzarea spațiilor și a clădirilor pe care le avea operatorul de telefonie mobilă. Nu s-ar fi ajuns în această situație dacă reprezentanții acționariatului român nu ar fi permis ca nemții să facă tot ce au vrut cu compania. Ar trebui ca Direcția Națională Anticorupție să ancheteze modul în care a fost condusă compania Telekom și felul în care acționarii români și-au îndeplinit obligațiile. După ce au înregistrat pierderi de 165 de milioane de euro, datorii făcute în România, Telekom vrea să plece din țară. Parlamentarii ar trebui să facă o lege prin care să îi protejeze pe oameni împotriva abuzurilor acestor companii străine, care s-au îmbogățit pe spatele românilor, au scos profitul din țară și acum pleacă lăsând în urmă datorii uriașe. Vom reveni!