Fenomen straniu de Ziua Morților! Imaginile au fost surprinse într-un cimitir: „Încearcă să ne transmită un mesaj”

de: Simona Ciobanu
12:40, 04 oct. 2024

Imagini uluitoare cu o baltă de apă care se comportă ciudat au devenit virale, stârnind speculații despre prezența fantomelor. Fenomenul straniu s-a petrecut într-un cimitir chiar de Ziua Morților, ceea ce a alimentat și mai mult teoriile paranormale.

Filmarea, realizată cu un telefon mobil de un angajat al cimitirului din Bombal, Argentina, surprinde o baltă de apă care pare să se miște în mod inexplicabil pe podeaua unui cavou. Mai mulți martori oculari au confirmat că au observat același fenomen ciudat.

„La început, ne-a speriat, dar ne-am obișnuit”, a spus unul dintre muncitori pentru postul Sin Mordaza. „Avem impresia că încearcă să ne transmită un mesaj.” Angajații au subliniat că mișcarea apei nu putea fi cauzată de vânt, deoarece zona respectivă era bine izolată.

Un nou studiu științific oferă o explicație intrigantă legată de existența fantomelor. Cercetătorii de la Durham University au propus o teorie care leagă percepția creierului de fenomenele paranormale. De exemplu, senzația că nu sunteți singur într-o cameră, deși știți că sunteți, poate fi o experiență pe care unii o împărtășesc cu alții, în timp ce alții o trăiesc în tăcere, fără o explicație clară.

Este posibil ca fantomele să fie reale?

Convingerea că spiritele celor decedați rămân pe Pământ este o idee populară, întâlnită în texte celebre precum Biblia și „Macbeth”. Oamenii pot crede în fantome din diverse motive, inclusiv pentru confortul emoțional pe care îl oferă ideea că cei dragi decedați sunt alături de noi în momente de nevoie.

Încercările de a comunica cu spiritele prin ședințe de spiritism sunt o practică veche. În epoca victoriană, era obișnuit ca doamnele din înalta societate să organizeze astfel de întâlniri cu prietenii lor. La Oxford și Cambridge existau chiar cluburi dedicate studierii fantomelor și a fenomenelor paranormale, cum ar fi The Ghost Club, înființat în 1862, unde printre membri se numărau Charles Dickens și Sir Arthur Conan Doyle. Acest club funcționează și astăzi, organizând investigații anuale în Anglia și Scoția.

În 1882, a fost creată și Societatea pentru Cercetare Psihică (SPR), care studiază evenimente și abilități paranormale. Deși o mare parte din activitatea sa inițială a fost dedicată demascării fenomenelor false, SPR a fost uneori criticată pentru că nu reușește să mențină obiectivitatea științifică în totalitate.