Fasole neagră. Ce trebuie să știi despre acest aliment?

de: BZI.ro
13:40, 05 dec. 2022

Probabil că ați văzut cum arată boabele de fasole neagră pe rafturile magazinelor. Acestea au un luciu de ebonită neagră care atrage atenția și promit noi descoperiri culinare. Dacă nu ați încercat încă acest produs, vă recomandăm să umpleți golul și să o cunoașteți mai bine. Pentru a vă face curaj, citiți articolul nostru, care conține cele mai importante informații despre produs.

Există aproximativ o sută de soiuri de fasole înregistrate pe care oamenii le pot consuma. Acestea variază în funcție de culoare, mărime și formă, iar printre ele există unele mai mult și altele mai puțin populare. În ceea ce privește fasolea neagră, aceasta este mai puțin răspândită la latitudinile rusești decât cea roșie sau albă tradițională. Fasolea neagră este o subspecie a fasolei comune. Este mică și de o culoare strălucitoare. Este deosebit de populară în bucătăria latino-americană, dar poate fi găsit pe piață și gustată în aproape toate țările. Este cultivată în principal în America de Sud.

Există aproximativ o sută de soiuri de fasole înregistrate pe care oamenii le pot consuma

Fasole neagră. Ce gust și textură are aceasta?

Fasolea neagră are un gust dulce și o textură groasă și cărnoasă, ceea ce o face un ingredient popular în mâncărurile vegetariene, cum ar fi Frijoles negros și celebrul burrito mexicano-american. În diferite regiuni din Brazilia, alimentul este folosit într-un fel de mâncare național numit feijoada. Iar în Cuba este un ingredient principal în tratația tradițională a maurilor și creștinilor, precum și în emblematica supă de fasole neagră.

Valoarea nutritivă a fasolei negre este de 132 kcal la 100 g. Carbohidrații din acest produs sunt de aproximativ trei ori mai mulți decât proteinele, iar grăsimile sunt aproape inexistente. Fasolea neagră conține mulți fitonutrienți care au proprietăți antioxidante, precum și cantități mari de amidon.

Fasolea neagră are un gust dulce și o textură groasă și cărnoasă, ceea ce o face un ingredient popular în mâncărurile vegetariene

Ca și alte leguminoase, precum arahidele, mazărea și lintea, fasolea neagră este apreciată pentru conținutul ridicat de proteine și fibre. Vitaminele, mineralele și alte substanțe nutritive, inclusiv antioxidanții, sunt, de asemenea, importante.

Proprietățile benefice ale acestei leguminoase. Un ajutor real pentru oase și în caz de diabet

Fierul, fosforul, calciul, magneziul, manganul, cuprul și zincul din fasolea neagră favorizează creșterea și rezistența oaselor. Calciul și fosforul sunt importante pentru construirea structurii osoase, iar fierul și zincul joacă un rol crucial în menținerea rezistenței și elasticității oaselor și articulațiilor.

Fasolea, după cum ne amintim, conține multe fibre, care, conform cercetărilor științifice, sunt benefice pentru persoanele cu diabet de tip 1. Cei care urmează o dietă bogată în fibre au un nivel mai scăzut al glicemiei. FDA recomandă 25 g de fibre pe zi la 2.000 de calorii.

Fierul, fosforul, calciul, magneziul, manganul, cuprul și zincul din fasolea neagră favorizează creșterea și rezistența oaselor

Controlul aportului de sodiu este foarte important pentru a vă menține tensiunea arterială la un nivel normal. Fasolea neagră are un conținut scăzut de sodiu și conține potasiu, calciu și magneziu, despre care s-a constatat că scad în mod natural tensiunea arterială.

Datorită conținutului lor de fibre, fasolea neagră ajută la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos. De asemenea, acestea creează un mediu bun pentru dezvoltarea bacteriilor benefice din colon.

Fibrele alimentare care se conțin în fasolea neagră sunt în general considerate un factor important în pierderea și controlul greutății, deoarece acționează ca o „umplutură” în sistemul digestiv. Alimentele bogate în fibre sporesc sațietatea după masă și reduc pofta de mâncare, reducând astfel și aportul caloric global.

Fasolea, după cum ne amintim, conține multe fibre