Farmaciile Ropharma – despre acnee si Dermaten

de: Bujor Elena Nicoleta
10:35, 22 sept. 2021

Acest articol își propune să trateze subiectul acneei dar și să îndepărteze anumite idei preconcepute legate de aceasta. Am făcut o selecție a celor mai cunoscute mituri despre acnee:

  1. Pastilele contra acneei favorizează uscarea excesiva a pielii. Fals !  De exemplu: Dermaten. Acesta este un supliment natural sub formă de pastille, care nu  favorizează  deshidratarea.
  2. Acneea este o problemă doar a adolescenților. Fals !

Cu această problemă se confruntă tinerii, fiind legată de dezechilibre hormonale. De asemenea și unele gravide pot avea acnee. S-a constatat că această afecțiune poate debuta chiar înainte de pubertate. Există și o acnee a bebelușilor cauzată de hormoni care au ajuns transplacentar la micuți.

Există și așa-zisa acnee a femeii adulte. Cauzele acestei afecțiuni nu sunt cunoscute, deși se menționează în literatura de specialitate: o predispoziție genetică, stresul, poluarea, anumite produse cosmetice.

Există și o formă particulară de acnee, numită rozacee care afectează și adulții.

  1. Utilizarea frecventă a cremelor și/sau a gelurilor indicate de medic accelerează procesul de vindecare.Fals !

Într-adevăr igiena personală, dar și tot ceea ce atinge zona afectată de acnee trebuie să fie foarte curate, dacă se poate chiar sterile, dar folosirea în exces a produselor dermato-cosmetice nu duce la o vindecare mai rapidă .

  1. Expunerea prelungita la soare te scapă de acnee. Fals !

Căldură accelerează secreția glandelor sebacee. Expunerea prelungită poate înrăutăți situația. Trebuie să precizăm că expunerea accidentală la soare, utilizarea cremelor de protecție validate dermato-cosmetic nu sunt dăunătoare.

  1. Acneea este cauzată de consumul de alimente fast-food, ciocolata, pizza. Fals !

În fapt, nu există studii concludente. O alimentație echilibrată și sănătoasă este de dorit.

  1. Activitatea sexuală intensă te scapă de acnee. Fals !

Nu există studii relevante în acest sens.

  1. Acneea nu este contagioasă. Adevărat !

Acneea este datorată unei bacterii care se află în interiorul foliculului pilos, ferită de contactul cu exteriorul. Deci nu este contagioasă.

  1. Pilula contraceptivă este recomandată pentru acnee. Fals !

Este adevărat că anumite contraceptive, îmbunătățesc echilibrul hormonal și pot da rezultate remarcabile în cazul acneei. Totuși nu se prescrie un contraceptiv unei femei care nu are nevoie de contracepție.

  1. Acneea este o afecțiune dată de o igienă locală precară. Fals !

Comedoanele care reprezintă leziunea cea mai cunsocută pentru acnee, nu au legătură cu igiena ci cu o acumulare excesivă de sebum în foliculi. Așa cum am mai menționat, o igienă riguroasă este imperativă, chiar cu atenție sporită pentru o curățenie desăvârșită a așternuturilor, a lenjeriei care atinge porțiunea afectată a pielii etc.

  1. Acneea rozacee este diferita de Acneea juvenila. Adevărat!

Desi denumirea este asemănătoare, prima apare la femei având vârstă de peste 40 de ani, sub forma de pustule edematoase, care pot supura.

Datorită combinației unice de principii active, Dematen de la Ropharma are importante proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antiseboreice. Util în afecțiuni ale pielii cu componentă inflamatorie, roșeață, iritație precum: acnee, dermatită, rozacee, psoriazis.

Beneficii:

➢Reduce semnificativ numărul de leziuni inflamatorii;

➢Stopează înmulțirea bacteriilor care favorizează inflamația;

➢Previne formarea biofilmului bacterian;

➢Reduce semnificativ secreția de sebum;

➢Nu favorizează dezvoltarea rezistenței la tratament;

➢Sigur și bine tolerat de pacienți;

Dermaten este un supliment alimentar, cititi cu atentie informatiile de pe prospect si ambalaj.

Găsești cele  mai bune și eficiente produse pentru sănătatea ta pe site-ul Ropharma:

https://ropharma.ro/products/dermaten-x30-cpr