Extract de licorice. În ce scopuri poate fi utilizată substanța?

de: BZI.ro
12:38, 13 ian. 2023

Un extract de licorice este folosit din cele mai vechi timpuri datorită efectului său terapeutic. Lemnul dulce este o plantă erbacee cu o înălțime cuprinsă între 1 și 1,50 m. Aceasta este cunoscută de secole pentru rădăcina sa cu un gust dulce caracteristic. De asemenea, extractul este folosit pentru fabricarea pastei de dinți 1de casă”.

Extractul dulce este bogat în acid glicirizic și flavonoide pentru a crea produse eficiente pentru îngrijirea pielii sensibile. Medicamentul este utilizat ca activator al metabolismului apă-sare, ca agent antiinflamator și antimicrobian. Acesta are proprietăți antimicrobiene exprimate împotriva acneei și nu duce la rezistența microflorei. Mai mult decât atât, extractul este folosit ca mijloc de prevenire a petelor pigmentare și are efect de albire. Remediul previne producția de melanină datorită capacității de a inhiba enzima tirozinază, dar și pentru a reduce iritațiile, umflăturile și inflamațiile pielii.

Extract de licorice. În ce domenii este folosit leacul

Extractul de rădăcină de lemn dulce conține acid glicirizic. Acidul glicirizic este un agent tensioactiv natural unic cu proprietăți antiinflamatorii. Conține proprietăți de curățare blânde, neiritante, care calmează pielea. Rădăcina de lemn dulce are și efecte reparatoare, regeneratoare și imunoactive.

În cremele anti-îmbătrânire, extractul de licorice este un fitoestrogen natural care stimulează formarea fibrelor de colagen și previne adâncirea ridurilor existente și apariția altora noi. Proprietăți principale ale acestuia constau în efectul antiinflamator și antimicrobian.

Extractul asigură un efect de curățare ușoară, de albire și stimulează formarea colagenului. Medicamentul previne formarea ridurilor și apariția petelor de vârstă. Extractul este eficient împotriva eczemelor și dermatitelor, ameliorând umflăturile și iritațiile.

Extractul de licorice este utilizat și în cosmetică, creme antiinflamatorii și loțiuni și tonice pentru pielea problematică. De asemenea, acesta este adăugat în creme anti-îmbătrânire ca un stimulent de colagen și produse de curățare și de albire. Mai mult decât atât, extractul este pus și în creme calmante pentru pielea sensibilă.

Lemnul dulce este folosit și în bucătărie. Produsul este de mare ajutor pentru întreținerea părului

Lemnul dulce este folosit în marinate de legume și murături, conserve de pește și varză. Datorită gustului său dulce, lemnul dulce poate fi combinat cu fructe de pădure. Extractul se adaugă adesea la o varietate de băuturi precum ceaiuri, compoturi, cafea și cacao.

Cu toate acestea, produsele pe bază de lemn dulce nu trebuie consumate de femeile însărcinate și de cele care alăptează. Extractul nu este recomandat persoanelor cu echilibru hidrosalvin deficitar, cu afecțiuni renale și hipertensiune arterială. În plus, extractul poate provoca reacții alergice severe.

Extractul de licorice din șampoane și măști de păr combate scalpul uscat, elimină mătreața și ameliorează mâncărimile. În plus, prin creșterea circulației sângelui, elimină căderea părului și întărește structura părului.

Un extract de licorice pur este foarte concentrat fiind pregătit din rădăcină de lemn dulce. Acesta nu conține nimic altceva decât extract pur și natural de rădăcină de lemn dulce. Extractul are o consistență groasă, asemănătoare cu ceva între gudronul întărit. Lemnul dulce pur este utilizat în principal în bucătărie pentru deserturi, dulciuri, produse de patiserie, mâncăruri principale, marinate și băuturi. Însă, acesta este utilizat și în scopuri terapeutice și profilactice, deoarece principala sa componentă chimică este acidul glicirricic, care este folosit ca medicament.