Expoziţie inedită la Palatul Suțu
Expoziţie inedită la Palatul Suțu. Palatul Suțu găzduieşte de ieri o expoziţie dedicată pictorului Gheorghe Tattarescu. În cadrul manifestării, participanţii pot admira şapte tablouri semnate de marele artist roman.
Lucrările, înfăţişând peisaje, datează din perioada de formare a artistului la Roma (1845 – 1851). Acolo a studiat la Academia San Luca, avându-i profesori pe Natale Carta şi Giovanni Silvagni. Gheorghe Tattarescu a fost un pionier al neoclasicismului în pictura românească.
Expoziţie inedită la Palatul Suțu
„(…) aceste lucrări expuse stau mărturie că şi priveliştile din natură l-au atras pe Tattarescu.
Peisajul este un gen în care artistul dovedeşte frumoase calităţi de observaţie realistă, de repartizare justă a maselor de umbră şi lumină, precum şi o vastă perspectivă în adâncime”, se arată în comunitatul remis de muzeu.
Expoziţia tematică „Natură moartă, natură vie – Capodopere din Colecţia Pinacotecii Municipiului Bucureşti”
Tablourile pot fi admirate timp de şapte zile, până pe 6 noiembrie
Medalionul este dedicat împlinirii a 125 de ani de la încetarea din viaţă a lui Gheorghe Tattarescu, personalitate exemplară a secolului al XIX-lea.
Pictor înzestrat, autor de ansambluri monumentale bisericeşti, fondator al Şcolii de Belle-Arte din Bucureşti (alături de Theodor Amân). Tattarescu a fost mentor al unei întregi generaţii de artişti, Gheorghe Tattarescu este un nume reprezentativ al culturii româneşti moderne.