Experiment făcut de un deputat: A turnat Coca Cola pe un test rapid și a rezultat că are Covid-19! – VIDEO

de: Cristian ZAVASTIN
10:16, 17 dec. 2020

Deputatul austriac Michael Schnedlitz a făcut un experiment care ridică mari semne de îndoială în legătură cu testele rapide COVId-19.

Michael Schnedlitz contestă eficienţa testelor rapide, asta după ce a turnat Coca Cola pe un test rapid, iar rezultatul arăta că este pozitiv la Covid-19. Deputatul spune că testele utilizate în Austria, într-o campanie de testare foarte largă pentru COVID-19, erau de fapt ineficiente.

Michael Schnedlitz a postat filmarea şi pe pagina sa de Facebook, acuzând guvernul că a cheltuit „zeci de milioane de dolari din banii contribuabililor” pe aceste produse „fără valoare”.

Laboratorul Dialab: „Rezultatul este un fals pozitiv!“

Producătorul, laboratorul Dialab, care a văzut filmuleţul, a declarat că rezultatul este un fals pozitiv, deoarece deputatul austriac ar fi omis un pas crucial în experimentul său, şi anume introducere tijei după realizarea tamponului, într-o soluţie specială pentru „stabilizarea pH-ului probei”. Fără acest pas aciditatea băuturii a permis să „distrugă proteina anticorpului testului”, care ar trebui să recunoască coronavirusul, potrivit sursei citate.

De asemenea, un internaut a făcut același test cu sucul de mere și a ieșit tot un rezultat pozitiv.

Cât de eficiente sunt testele rapide antigen

Testul rapid antigen oferă un rezultat în doar 10 minute.

Medicul Virgil Musta de la de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Timişoara explică faptul că deşi specificitatea şi sensibilitatea testelor antigen au valori extrem de bune, acestea se manifestă în condiţiile în care încărcătura virală a pacientului este mare.

Prin urmare dacă nu eşti foarte contagios testul rapid antigen ar putea da un rezultat fals-negativ. Însă în acest caz şi riscul de a contacta o varianta gravă a bolii este mult mai mic. De asemenea şi riscul de a transmite coronavirusul altor persoane este mai scăzut.

Virgil Musta: „Au ensibilitate specifică de 95 la sută dacă încărcătura virală este mare“

Testul rapid antigen se realizează la fel ca testul PCR tot printr-o probă nazofaringiană. Prelevarea se recomandă a fi ralizată de personal medical specializat.

„Testul rapid de antigen este un test care se face pentru a depista persoanele care sunt pozitive la virusul SARS-CoV2. Principalul avantaj este că se face mai repede decât un PCR, dar este şi mai ieftin. Are însă şi dezavantaje. Din punct de vedere al sensibilităţii specificităţii este bună, 95 la sută, şi o sensibilitate, de asemenea de peste 95 la sută, dacă încărcătura virală este mare.

În schimb, dacă încărcătura virală este mică, sensibilitatea scade la 70 la sută. Ceea ce înseamnă că dacă persoana respectivă nu are o încărcătură virală foarte mare, deci nu are nici contagiozitate foarte mare, atunci testul s-ar putea să iasă fals-negativ. Dacă persoana are o încărcătură virală suficient de mare încât şi riscul de contaminare să fie mai mare, atunci testul va ieşi pozitiv. Este o modalitate bună de a tria rapid pacienţii, se foloseşte în unităţile de urgenţă, tocmai ca să existe eficienţă în direcţionarea pacienţilor într-un compartiment sau altul, COVID sau non-COVID”, a declarat doctorul Virgil Musta.