EXCLUSIV! Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, către primar: „Ești un porc și un măgar! Am să te f.t eu pe tine!” – FOTO
Maricel Popa l-a atacat golănește pe primarul din Schitu Duca, după ce Mihalache a cerut bani pentru cofinanțarea unui proiect din comună. „Ești un porc și un măgar! Lasă că am să te f.t pe tine”, ar fi fost reacția președintelui Consiliului Județean. Ieșirea lui Popa a venit după ce în ediția trecută a cotidianului BZI a precizat că a fost refuzat brutal în momentul în care a cerut bani pentru sala de sport. Ca să nu piardă 1,6 milioane de euro, Mihalache trebuie să facă rost de bani pentru pregătirea terenului, cheltuieli neacoperite de CNI. „Banii poate să-i ia din carnea pe care o vinde la negru în Piața Nicolina. Nu se poate. Este un mincinos. La CNI nu sunt probleme”, susține Popa. Fals! Într-o adresă trimisă de CNI, se arată că lucrările nu vor începe dacă Primăria Schitu Duca nu realizează o serie de lucrări premergătoare
Conflictul dintre Maricel Popa, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, și Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu-Duca, capătă noi dimensiuni. Asta, în contextul în care Mihalache riscă să piardă o finanțare de 1,6 milioane euro de la Compania Națională de Investiții (CNI) SA, pentru construirea unei săli de sport. Mihalache i-a cerut lui Popa bani pentru cofinanțarea proiectului, în caz contrar urmând să piardă proiectul. Primarul comunei s-a izbit de un refuz brutal. Aceste aspecte au fost relatate în ediția trecută a cotidianului BZI. În cursul dimineții de ieri, Popa l-a sunat pe Mihalache și l-a înjurat, nemulțumit că a apărut în presă cu detalii despre proiectul din Schitu Duca.
„M-a sunat dimineață și s-a luat de mine și de familie. Mi-a spus că mă va poza cum vând carne în piață. Eu nu m-am legat de fiică-sa sau nevastă-sa. Mi-a spus: «Ești un porc și un măgar! Lasă că am să te f.t pe tine!» Cum și-a permis să-mi spună asta? Am copii care sunt plecați în străinătate la doctorat. Nu asta înseamnă să faci politică. Eu m-am luptat pentru acest proiect. Am trimis un memoriu și la autoritățile centrale”, a precizat Mihai Mihalache.
Popa: „A dat banii pe hramuri”
Maricel Popa a precizat ieri că Mihalache nu are bani pentru sala de sport pentru că i-a cheltuit pe hramuri.
„Banii poate să-i ia din carnea pe care o vinde la negru în Piața Nicolina. Nu se poate. Este un mincinos. La CNI nu sunt probleme. Nu știe câți bani a dat pe hramuri?”, a replicat Popa.
Problema lui Mihalache este că trebuie să facă rost rapid de 2 milioane de lei, pentru a nu pierde finanțarea. CNI a publicat anunțul pentru realizarea proiectării și execuțiie pentru o sală de sport cu o capacitate de 180 locuri. Procedura urmează să fie deschisă pe data de 20.02.2020. Însă, totul s-a schimbat pe ultima sută de metri. Noua sală de sport ar urma să fie construită pe o suprafață de teren de 4.896 metri pătrați.
La CNI chiar sunt probleme
Chiar dacă Maricel Popa susține că nu sunt probleme cu finanțările de la CNI, o adresă primită de Primăria Schitu Duca arată că lucrurile stau taman pe dos:
„Prin prezenta vă comunicăm că pentru obiectivul de investiții s-a demarat procedura de achiziție publică pentru contractare servicii de proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului. Prin urmare, vă rugăm să ne transmiteți stadiul lucrărilor de sistematizare incintă și construire zid de sprijin, conform HCL nr.98/23.10.2019. Vă amintim că terenul trebuie să fie viabilizat conform HCL 91/07.10.2019. În cazul în care lucrările de viabilizare nu vor fi finalizate, CNI SA se află în imposibilitatea emiterii ordinului de începere execuție”.
Conform devizului general al investiției, pregătirea terenului, ce înseamnă și săpături, ar costa fix suma solicitată de Mihalache, aproape 2 milioane lei. Însă, comuna nu are la dispoziție suma calculată de proiectant.
Investiție pentru 700 de copii
Conform proiectului, sala de sport va avea o capacitate de 180 locuri. Primarul din Schitu Duca susține că 700 de copii din comună, dar și din împrejurimi s-ar putea folosi de acest obiectiv.
„O sală de sport ar rezolva în mod fericit problemele întâmpinate de elevii și profesorii de Educație fizică, atunci când vremea nefavorabilă, dar și condițiile exterioare de organizare sportivă specifică nu permit desfășurarea orelor de Educație fizică în aer liber. Prin construirea unei săli de sport s-ar crea condițiile ca tineretul din zonă să practice sportul și mișcarea în timpul liber pe tot parcursul anului. Nu este lipsit de importanță că prin dezvoltarea bazelor sportive din școli se creează condiții pentru apariția talentelor în sport și se lărgește baza de selecție a sportivilor valoroși capabili să prezinte România în competițiile internaționale, mondiale sau olimpice”, se arată în prezentarea proiectului.