Evitați aceste 4 alimente daca vreti sa eliminati mucusul din gat!
Mucusul este o substanță vâscoasă incoloră produsă de diferitele celule glandulare din corp. Acesta joacă un rol foarte important în organism prin protejarea membranelor mucoase de agenții patogeni care le pot deteriora. Cu toate acestea, în cantități mari, mucusul poate interfera cu respirația și poate provoca tuse. Iată 4 alimente de evitat pentru a reduce mucusul din gât!
Mucusul este produs de diferite părți ale corpului, inclusiv gura, plămânii, gâtul, tractul digestiv și sinusuri, pentru a le proteja de diferite agresiuni externe și pentru a le menține bine hidratate. Acționează ca lubrifiant și antiinfecțios. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când se găsește un obiect străin în aceste părți ale corpului, mucusul îl învelește și îl împiedică să afecteze sistemul imunitar pentru a nu cauza o problemă de sănătate.
Corpul produce zilnic mucus, care alunecă pe fundul gâtului. Când devine gros și lipicios, este un semn de infecție sinusală sau gripă, răceală etc.
Culoarea acestei substanțe este, de asemenea, importantă. În funcție de natura alergenilor, mucusul poate lua diferite culori:
Mucus limpede și apos: inflamație, cum ar fi alergie sau infecție, răceală, gripă.
Mucus galben: infecție.
Mucus verde: infecție purulentă.
Mucus roșiatic: sângerare.
În cazul în care mucusul este produs în cantități mari, acesta poate interfera cu respirația și poate promova dezvoltarea bacteriilor. Corpul încearcă apoi să scape de el prin tuse. În cazul în care mucusul este de culoare galbenă sau verzuie, este recomandabil să consultați un specialist.
Evitați aceste 4 alimente daca vreti sa eliminati mucusul din gat!
Pe lângă infecții sau agenți patogeni, anumite alimente pot fi responsabile pentru această producție excesivă de mucus.
Iată care sunt alimentele de evitat dacă doriți să reduceți mucusul în gât:
Alimente bogate în gluten
Carne roșie bogată în grăsimi
Alcoolul
Lactate
Produsele lactate conțin toate o proteină numită cazeină, care este esențială pentru metabolismul bovinelor, dar nu și a oamenilor. Acest lucru se datorează faptului că organismul nu are nevoie de cazeină, deoarece are probleme cu digestia. Prin urmare, atunci când această proteină intră în organism, are loc o reacție alergică producând mucus mai gros. Aceasta se formează în intestinul subțire și se deplasează prin cavitățile nazale pentru a fi evacuate.
Potrivit unui studiu american publicat în 2010 sub titlul „Laptele creste mucusul: o ipoteză medicală”, cercetătorii au descoperit că, atunci când consumă lapte, organismul produce o exorfină (moleculă) numită beta-casomorfină-7, care provine din defalcarea cazeinei.