Eveniment de amploare dedicat industriilor românești la Romanian Creative Week – GALERIE FOTO

de: Redacția BZI
16:00, 20 apr. 2022

Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, anunță una dintre expozițiile-etalon ale celei de-a doua ediții, programată la Iași în perioada 20 –30 mai 2022. Brushes and Dust va oferi publicului un univers complex, lucrările celor nouă artiști participanți fiind din domenii precum arte vizuale, pictură, sculptură, new media, pictură murală. Curatoriată de Maria Bilaşevschi, expoziția va fi găzduită de Palatul Culturii din Iași.

În cadrul Romanian Creative Week, mai mulți artiști vor veni la Iași. Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative și este singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Anul acesta la Romanian Creative Week vor avea loc mai multe evenimente inedite, prezentări a creativității atât prin expoziții indoor, cât și outdoor.

Felix Aftene, este un artist cu o activitate susținută pe scena națională și internațională a artei contemporane

Cine sunt cei nouă artiști care își vor prezenta industriile creative românești la expoziția Brushes and Dust

Pictorul, Adrian Crîșmaru. a participat cu picturile sale la numeroase expoziții, simpozioane, tabere naționale și internaționale

Anul acesta ieșenii vor avea parte de o adevărată surpriză la Romanian Creative Week, mai mulți artiști de valoare vin la Iași pentru a oferi o altă viziune asupra lucrurilor ce ne înconjoară. Felix Aftene este un artist cu o activitate susținută pe scena națională și internațională a artei contemporane. Practica sa este extinsă pe varii medii – pictură, sculptură, pictură murală, noile media. Un alt artist talentat este Vladlen Babcineţchi, a cărui sculptură depășește simbolistica, cuprinde lecția bizantină, suprapusă antichității grecești, filtrată prin sentimentul ființei care își trage seva din tărâmurile acestei țări.

Gabriel Caloian este artistul care, prin nenumărate intervenţii în expoziţii colective, te învăţă să îl reperezi cu uşurinţă în raport cu întregul tematic, prin lucida amprentă pe care o trasează în raport cu experienţele contemporane ale speciei. Tânărul artist ieșean, Claudiu Ciobanu, reconsolidează și resemnifică pictura contemporană. Marinela Ciobanu, pictoriță ale cărei lucrări sunt prezente în colecții particulare din țară și din străinătate, a obținut multiple premii la saloanele de artă vizuală din România. Pictorul Adrian Crîșmaru a participat cu picturile sale la numeroase expoziții, simpozioane, tabere naționale și internaționale.

La eveniment vor fi expuse și lucrările Rodicăi Crîșmaru, pictoriță din Chișinău stabilită în Iași, este o prezență activă în viața artistică locală, dar și națională. Aceasta a obținut numeroase premii, cel mai recent fiind Premiul pentru Pictură „Artis” (2020), acordat de UAPR Filiala Iași.

Valentina Druțu, artist vizual, desfășoară o susținută activitate pe scena națională și internațională a artelor plastice. Are o activitate bogată, în special în domeniul picturii și în cel al design-ului de interior.

Sorin Pătrășcanu, absolvent al Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași, specializarea Sculptură, explorează noi expresivități tehnice, având ca inspirație spontaneitatea artei infantile, pe care o transpune într-un context conceptual modern.

Tânărul artist ieșean, Claudiu Ciobanu, reconsolidează și resemnifică pictura contemporană

Expoziția de la Romanian Creative Week: „Acest eveniment complex depăşeşte cadrul adesea obtuz al expozițiilor”

La eveniment vor fi expuse și lucrările Rodicăi Crîșmaru, pictoriță din Chișinău stabilită în Iași, este o prezență activă în viața artistică locală

Organizatorii evenimentului au scos în evidență importanța lucrărilor inedite ale artiștilor, iar invitații vor rămâne plăcut uimiți de talentul și creativitatea acestora.

„Indiferent de stil, de tehnică, de crez, de programul urmărit de către artiști, acest eveniment complex depășește cadrul adesea obtuz al expozițiilor care doar etalează produsele unei școli, accentuând caracterul inedit, pe alocuri cosmopolit sau, dimpotrivă, care-și dezvăluie rădăcinile profund locale din care unele lucrări își trag seva. Pentru consumatorul de artă avizat, dar și pentru vizitatorul curios, această expoziția este o incursiune în peisajul creatorilor de artă din Iași”, au declarat organizatorii.

Brushes and Dust este de fapt arta fără etichete care îi justifică substanța. De la spaţii care funcţionează asemenea unor decoruri ale vieții, ce întăresc impresia unui spațiu amenajat artificial în care totuşi relațiile construite sunt cât se poate de naturale, la natura însăşi, la clipele de intimitate şi filtrele aplicate unui moment în timp, de la structura ancestral spirituală la cea biologic mecanizată, metafora acţionează pentru a separa straturile percepţiei. Anul acesta la Romanian Creative Week vor avea loc mai multe evenimente inedite, prezentări a creativității atât prin expoziții indoor, cât și outdoor. Industriile creative românești sunt promovate cu mult drag și entuziasm în cadrul noii ediții a Romanian Creative Week.