Europarlamentarul Maria Grapini anunţă că românii care sunt obligați de către angajatori să se vaccineze pot să semneze o petiţie

de: George Cristian
11:50, 05 aug. 2021

În contextul campaniei de vaccinare din România, europarlamentarul Maria Grapini menţionează faptul că românii care sunt obligaţi să se vaccineze de către angajatori pot semna o petiţie.

Pe teritoriul României, vaccinarea împotriva COVID-19 este voluntară iar autorităţile au anunţat de mai multe ori că nu vor institui obligativitatea de imunizare.

Românii care sunt obligaţi să se vaccineze pot semna o petiţie, susţine europarlamentarul Maria Grapini

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, europarlamentarul Maria Grapini susţine că fiecare român care este obligat de angajator să se vaccineze are la îndemâna o petiţie pe care o poate semna. De altfel, europarlamentarul dorește să pună capăt abuzurilor şi în acest sens a lansat o campanie de strângere de reclamaţii:

„Azi încep zilele de protest împotriva vaccinării obligatorii!

În calitate de europarlamentar ales să reprezint cetăţenii romani în Parlamentul European, mă solidarizez cu toţi cetăţenii care lupta pentru respectarea drepturilor lor!
Nu pot accepta dictatura într-o democraţie pentru care s-a luptat şi au murit oameni în Revoluţia din 1989!
Rog cetăţenii care sunt obligaţi să se vaccineze să-mi trimită petiţia pe adresa oficială maria.grapini@europarl.europa.eu!
Dragi romani,
Nu lăsaţi să vi se încalce drepturile cu nici un preţ!”, anunță Grapini.

Vaccinarea nu este obligatorie în România

În contextul în care campania de vaccinare bate pasul pe loc iar unele cadre medicale nu vor să se imunizeze împotriva COVID-19, în spaţiul public s-a pus în discuţie obligativitatea cadrelor medicale de a se vaccina. După modelul Franței, care a introdus obligativitatea vaccinării la cadrele medicale, unele persoane au susţinut că ar trebui să existe repercursiuni pentru medicii care nu vor să se imunizeze.

De altfel, chiar şi ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a menţionat faptul că cei care lucrează în sistemul sanitar şi nu vor să se imunizeze ar trebui să suporte costurile efectuării de teste periodice de detectare a COVID-19:

(…)Cred că este important ca atunci când statul pune la dispoziţie mijloacele de prevenţie, şi mă refer aici la vaccinare, personalul care nu doreşte – şi este liber să aleagă – totuşi să nu expună pacienţii la risc şi să fie testaţi periodic, dar aici nu cred că mai este responsabilitatea contribuabilului care plăteşte până la urmă dările la stat şi din banii căruia s-ar realiza aceste teste.

Cred că aici este responsabilitatea personalului care, în ciuda tuturor acestor date ştiinţifice legate de siguranţa vaccinării, în ciuda faptului că vaccinul este pus la dispoziţie gratuit, încă nu doreşte să se vaccineze. Este liber să aleagă asta, dar nu este responsabilitatea contribuabilului român să plătească testele” a menționat Ioana Mihăilă.