Europa, la un pas de un nou lockdown. Ce se va întâmpla dacă pandemia de coronavirus nu este limitată
Vesti nu tocmai bune făcute de specialiști. Europa se află la un pas de un nou lockdown. Faptul că numărul de persoane infectate crește de la zi la zi ne poate împinge către o nouă situație de izolare totală, cred specialiștii.
Premierul Franței a mărturisit că ”nu este nimic exclus”, când vine vorba despre un nou lockdown, iar teritoriul francez ar putea avea de săptămâna aceasta noi restricții, după ce numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus a explodat.
Europa, la un pas de un nou lockdown. Numărul de infectări a crescut drastic și în Anglia
Situația din Anglia nu este deloc îmbucurătoare, căci și acolo numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni. Restricțiile vor fi instituite pe baza unui sistem de alertă nou: nivel mediu, nivel ridicat și nivel foarte ridicat.
″În prezent, în spitalele din Marea Britanie sunt internaţi mult mai mulţi pacienţi decât erau în 23 martie, când întreaga țară a intrat în carantină. Drept urmare, astăzi simplificăm, standardizăm și, în unele locuri, înăsprim regulile locale prin introducerea a trei niveluri de alertă COVID.
Nivelul mediu de alertă are în vigoare măsurile naţionale deja existente, cum ar fi regula ce prevede maximum 6 persoane în acelaşi loc şi închiderea localurilor la ora 10 seara. Nivelul ridicat presupune măsuri suplimentare, cum ar fi interzicerea contactul social între membrii unor gospodării diferite, iar nivelul de alertă foarte ridicat este valabil pentru toate acele locuri unde acţiunile Sistemului Naţional de Sănătate ar fi sub o presiune intolerabilă”, a spus Boris Johnson.
Cetățenii din Europa, speriați de un nou lockdown
Cetățenii din Europa sunt din ce în ce mai speriați din un nou lockdown.
“Nu vom supraviețui unui alt “lockdown”. Aici, sute de oameni ar rămâne fără un loc de muncă și nu știu când, sau dacă, vor primi compensații financiare”, mărturisea un cetățean din Anglia.
În Slovacia masca devine obligatorie în spațiile publice. Începând de joi, cetățenii Slovaciei trebuie să respecte măsurile impuse de autorități pentri limitarea răspândirii noului coronavirus.
Cehia introduce noi restricții pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19
Cehia introduce noi restricții pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19. Începând de miercuri, 14 octombrie, se închid restaurantele și barurile din toată țara. S-au închis şi cinematografele, grădinile zoologice, sălile de fitness şi muzeele, iar consumul de alcool în locuri publice va fi interzis.
Începând de luni, 12 octombrie, maximum 20 de persoane pot participa evenimentele culturale şi religioase în aer liber. Şcolile şi facultăţile fac cursuri online.
Guvernul ceh este criticat pentru măsurile haotice luate până acum și care nu au reușit să țină situația sub control. În ultimele două luni numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut puternic.
În urmă cu câteva luni, Cehia a avut măsuri de relaxare considerate un succes la nivel european. Însă în prezent, autorităţile sunt îngrijorate.
Au atins un record de peste 8.600 de cazuri în 24 de ore, în condițiile în care Cehia are 10,7 milioane de locuitori. Potrivit datelor Centrului European de Control al Bolilor, țara are cea mai mare rată de infectare din UE, din ultima perioadă: 398 de cazuri la 100.000 de locuitori.
Slovacia îşi argumentează măsurile de combatere a răspândirii pandemiei cu noul coronavirus. Astfel, statul slovac impune obligativitatea purtării măştilor de protecţie în locurile publice începând de joi, 15 octombrie 2020, transmite dpa.