Este oficial! Telefoanele mobile vor fi interzise în școli
Este oficial! Elevii nu vor mai avea voie să folosească telefoanele în școli. Decizia luată de autoritățile din SUA a venit pentru a proteja sănătatea mintală a elevilor. Iată ce state au hotărât ca telefoanele mobile să fie interzise în școli.
Este oficial!
Districtul școlar din Los Angeles a decis să interzică complet utilizarea de telefoane mobile în școlile publice, în contextul unei inițiative pentru protejarea sănătății mintale a elevilor. În Los Angeles, al doilea cel mai mare district școlar din SUA, se va elabora un plan pentru a interzice utilizarea telefoanelor mobile și a rețelelor de socializare pe durata întregii zile școlare.
Nick Melvoin, membru al consiliului de administraţie al districtului şcolar din Los Angeles, a menţionat că şcolile care au introdus deja o zi fără telefoane au observat îmbunătăţiri semnificative.
„Şcolile care au implementat deja o zi fără telefoane raportează rezultate incredibile: copiii sunt mai fericiţi, vorbesc între ei, rezultatele lor şcolare sunt mai bune.”, a declarat Nick Melvoin.
Legi stricte privind utilizarea telefonului mobil
Copiilor sub 11 ani ar trebui să le fie interzis să aibă un telefon mobil, în timp ce utilizarea smartphone-urilor cu acces la internet ar trebui interzisă celor sub 13 ani, au decis autoritățile din Franța. Mai mult, aplicaţiile de social media ar trebui interzise copiilor sub 15 ani, iar minorii de peste 15 ani ar trebui să aibă acces doar la platforme considerate ,,etice”, se precizează în noul proiect de lege.
S-a dat o nouă lege și pentru adulți, când vine vorba de folosirea telefoanelor. Este vorba despre înșelătoriile la care sunt supuși posesorii de telefoane mobile. Guvernul britanic a adoptat o lege care interzice anumite parole utilizate de mulți posesori de telefoane mobile. În Marea Britanie, conform noilor legi, tehnologiile care utilizează parole slabe precum „admin” sau „12345” vor fi interzise. Aceste legi cer ca toate dispozitivele inteligente să respecte standarde minime de securitate.
De asemenea, producătorii de telefoane, televizoare și alte dispozitive inteligente sunt acum legal obligați să protejeze aceste dispozitive conectate la internet împotriva accesului neautorizat al infractorilor cibernetici. Utilizatorii sunt îndemnați să folosească parole mai sigure. Acțiunea guvernului britanic vine într-un moment în care consumatorii și companiile sunt din ce în ce mai expuși la atacuri cibernetice într-un ritm alarmant. Consumatorii vor fi mai liniștiți că dispozitivele lor inteligente sunt protejate de infractorii cibernetici.
O altă lege valabilă pentru cei care au telefoane mobile a intrat în vigoare și în România. Parlamentul European a adoptat marți, 23 aprilie, directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile și încurajează consumatorii să prelungească ciclul de viață al produselor prin repararea acestora. Producătorul va fi obligat să repare produsul la un preț rezonabil și într-un termen rezonabil după expirarea perioadei de garanție legală. Consumatorii vor avea acces la piese de schimb, instrumente și informații despre modul în care pot repara produsele. Consumatorii vor avea acces la un formular european de informații privind repararea, care îi va ajuta să evalueze și să compare serviciile de reparație. Acest formular va include detalii despre prețul și durata reparației în funcție de defectul constatat.